Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Μ. Βρετανία προσανατολίζεται να περιορίσει την πρόσβαση στα loot boxes σε ανήλικους

*
Αυτοί που κινούν τα νήματα στη βιομηχανία των video games στη Μ. Βρετανία σκοπεύουν να περιορίσουν την πρόσβαση στα loot boxes σε άτομα κάτω των 18 ετών. Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή, η Ukie δημοσίευσε μια λίστα από κατευθυντήριες γραμμές, που υποστηρίζει ότι θα επιτρέψουν στη βιομηχανία να θεσπίσει τους δικούς της κανονισμούς. Η λίστα αυτή διαμορφώθηκε από το Technical Working Group, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού, Τύπου και Αθλητισμού.

"Είμαστε ξεκάθαροι ότι η βιομηχανία των video games πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τα παιδιά και τους ενήλικες από τα προβλήματα που συνδέονται με τα loot boxes», δήλωσε ο υπουργός John Whittingdale.


"Αυτές οι νέες αρχές είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για να διασφαλίσουμε ότι οι παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν τα video games υπεύθυνα και με ασφάλεια. Ανυπομονώ να δω εταιρείες παιχνιδιών να εφαρμόζουν τα σχέδια και θα παρακολουθώ στενά την πρόοδό τους".

Το πρώτο από αυτά είναι η προώθηση της χρήσης γονικών ελέγχων που θα περιόριζαν αποτελεσματικά την αγορά των loot boxes για οποιονδήποτε χρήστη κάτω των 18 ετών. Αυτοί οι γονικοί έλεγχοι διαφέρουν ανάλογα με την πλατφόρμα, αλλά υποστηρίζεται ότι δεν είναι τόσο εμφανείς όσο θα έπρεπε και είναι πολύ απλό να παρακαμφθούν.

Αυτό θα επιτευχθεί με μια δημόσια εκστρατεία ενημέρωσης η οποία θα μοιράζεται τις βέλτιστες πρακτικές με γονείς και κηδεμόνες που ενδέχεται να μην γνωρίζουν τα loot boxes ή τους γονικούς ελέγχους που είναι διαθέσιμοι σε αυτούς στην κονσόλα του παιδιού τους.

Το Ukie υπογραμμίζει επίσης ότι οι εταιρείες παιχνιδιών πρέπει να δείχνουν τις πιθανότητες του περιεχομένου των loot boxes πριν από την αγορά. Αυτό συμβαίνει ήδη σε ορισμένα παιχνίδια, όπως το εξαιρετικά δημοφιλές FIFA Ultimate Team.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτοί οι κανόνες θα γίνουν αυστηρότεροι, καθώς αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες στο FIFA είναι γενικές, με την αξία του τι πραγματικά παίρνει κάποιος από ένα πακέτο είναι τελείως τυχαία, ακόμη και στην ίδια κατηγορία αντικειμένων.

Η πρόοδος στην εφαρμογή αυτών των κατευθυντήριων γραμμών θα επανεξεταστεί σε ένα χρόνο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*