Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Microsoft κατηγορεί τη Sony ότι πληρώνει developers για να μην φέρνουν τα παιχνίδια τους στο Xbox Game Pass

*
Η Microsoft προχώρησε σε επίσημη δήλωση – απάντηση προς τους ισχυρισμούς της Sony ότι η εξαγορά της Activision Blizzard από την πρώτη είναι αντι-ανταγωνιστική.

Τον Ιούλιο του 2022 η Sony ανέφερε στην CADE (τον ρυθμιστικό φορέα της Βραζιλίας που ερευνά την υπόθεση) ότι η εν λόγω εξαγορά θα επηρεάσει τους παίκτες να αλλάξουν πλατφόρμα και να μετακομίσουν από το PlayStation στο Xbox. Σχολίασε μάλιστα το γεγονός ότι το Call of Duty, ένα από τα σημαντικότερα franchises της Activation, είναι τόσο δημοφιλές στην κοινότητα των παικτών που τίθεται με ευκολία υπεράνω ανταγωνισμού.

Στην απάντησή της η Microsoft σημειώνει πως, ενώ διάφορες third party εταιρείες όπως η Ubisoft και η Bandai Namco σχολίασαν την υπόθεση στην CADE, η Sony είναι η μοναδική εταιρεία που ισχυρίστηκε ότι το Call of Duty είναι μια κατηγορία από μόνο του, δίχως ανταγωνισμό. Σύμφωνα με τη Microsoft, η Sony δε θέλει να δει μελλοντικούς τίτλους της σειράς Call of Duty να διατίθενται από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass. Συνέχισε λέγοντας πως η Sony απεχθάνεται την οποιαδήποτε απειλή από ξένες συνδρομητικές υπηρεσίες, θέλοντας να προστατεύσει και να διατηρήσει την έως τώρα υπεροχή της στην ψηφιακή διανομή παιχνιδιών για κονσόλες.

Παραθέτοντας τέσσερα βασικά στοιχεία που αντικρούουν τους ισχυρισμούς της Sony, η Microsoft αναφέρει τα εξής:


- Δεν είναι μέρος της στρατηγικής της εταιρείας η αφαίρεση περιεχομένου από τους παίκτες και άρα το Call of Duty θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για κονσόλες PlayStation ως τίτλος επί πληρωμή (και όχι μέσω κάποιας συνδρομητικής υπηρεσίας).

- Τα στατιστικά αποδεικνύουν ότι οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι μόλις ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορεί να παίξει κάποιος έναν τίτλο.

- Οι ισχυρισμοί της Sony αγνοούν τη δυναμική φύση των συνδρομητικών υπηρεσιών, αλλά και το γεγονός πως έχει συνδρομητικές υπηρεσίες και η ίδια.

- Υπάρχουν πολλά ακόμα κανάλια ψηφιακής διανομής παιχνιδιών, με πολλά από τα οποία να συμπεριλαμβάνουν περιεχόμενο που δεν υπάρχει στο Xbox.

Εκτός αυτών, η εταιρεία δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι οι συμφωνίες περί αποκλειστικότητας περιεχομένου είναι ένα βασικό κομμάτι της στρατηγικής της Sony στην προσπάθεια να ενδυναμώσει τη θέση της στη βιομηχανία των videogames. Επιπλέον την κατηγόρησε πως πληρώνει developers για να εμποδίσουν τη διάθεση περιεχομένου τους στο Xbox Game Pass.

Το Call of Duty: Modern Warfare II είναι ο επόμενος τίτλος της σειράς και αναμένεται στις 28 Οκτωβρίου 2022 για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC. Έχει επίσης γίνει γνωστό πως το 2023 δεν θα υπάρξει νέα κυκλοφορία από το franchise.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Resident 8 ,,,, η σονυ ας κάνει ότι συμφωνίες θελει. Απλά αν μπορεί να σταματήσει την κλάψα γιατί έχει ξεφτιλιστεί εντελώς .

*