Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Microsoft κέρδισε Sony και Nintendo στις βαθμολογίες του Metacritic το 2025

*
Η Microsoft κατέλαβε την 5η θέση στα ετήσια Publisher Rankings του Metacritic για το 2025, ξεπερνώντας τη Sony που βρέθηκε στην 21η και τη Nintendo στην 12η, σε μια κατάταξη που βασίζεται αποκλειστικά σε κριτικές επαγγελματιών με βάση Metascores, ποσοστά θετικών/αρνητικών κριτικών και «εξαιρετικά» παιχνίδια (90+).

Με 305,7 συνολικούς πόντους, η Microsoft πέτυχε μέσο όρο Metascore 80 από 43 προϊόντα (21 τίτλους), 81% θετικές κριτικές και 1 «εξαιρετικό» παιχνίδι, με κορυφαίους τίτλους όπως το Forza Horizon 5 (PS5, 92) και Indiana Jones and the Great Circle (PS5), ενώ στη λίστα της περιλαμβάνονται και κυκλοφορίες εταιρειών της όπως οι Bethesda, Activision και Blizzard, συμπεριλαμβανομένων των Tony Hawk's Pro Skater 3 + 4 και The Outer Worlds 2.


Η Square Enix κυριάρχησε στην 1η θέση με 330,5 πόντους και 100% θετικές κριτικές από 9 τίτλους (μέσος όρος 84), ακολουθούμενη από την Gamirror Games (2η, 322,4), την Capcom (3η, 322,2) και την Thunderful (4η, 306,8), ενώ η Sony συγκέντρωσε 268,5 πόντους (μέσος 74, 53% θετικές, 1 εξαιρετικό: The Last of Us Part II Remastered PC) και η Nintendo 299,2 (μέσος 77, 68% θετικές, 3 εξαιρετικά όπως Zelda: Tears of the Kingdom NS2 Edition).

Η Microsoft ανέβηκε από την 9η θέση του προηγούμενου έτους, παρά κάποιες «αδύναμες» κυκλοφορίες όπως τα Call of Duty: Black Ops 7 και Indiana Jones DLC, σε μια χρονιά με πολλά ports σε PS5 και νέα Xbox games.

Η Square Enix αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος εκδότης παιχνιδιών του 2025 από το Metacritic και ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία κατακτά αυτή τη διάκριση. Η κατάταξη βασίστηκε εξ ολοκλήρου στις κριτικές, με τη Square Enix να κατακτά την πρώτη θέση χάρη σε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο εννέα video games, τα οποία έλαβαν υψηλές βαθμολογίες από τους κριτικούς.

Η εταιρεία πέτυχε μέσο Metascore 84, με ξεχωριστούς τίτλους όπως το Final Fantasy VII Rebirth (PC), το Final Fantasy Tactics: The Ivalice Chronicles, το Dragon Quest I & II HD-2D Remake και το Octopath Traveler 0. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και το παιχνίδι με τη χαμηλότερη βαθμολογία έλαβε γενικά θετικές κριτικές, υπογραμμίζοντας τη σταθερή ποιότητα σε όλο το κατάλογό της Square Enix.

Οι κατατάξεις του Metacritic καθορίζονται με βάση παράγοντες όπως οι μέσες βαθμολογίες των κριτικών και το ποσοστό των τίτλων που έλαβαν θετικές κριτικές. Η επιτυχία της Square Enix αντανακλά μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, που οφείλεται σε μεγάλες σειρές RPG και τους επαίνους από τους κριτικούς, ξεπερνώντας ανταγωνιστές όπως η Capcom και η Sega.

Διέρρευσε ένα από τα παιχνίδια του PS Plus για τον Απρίλιο

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*