Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Microsoft ξεπέρασε ένα τεράστιο εμπόδιο στην υπόθεση εξαγοράς της Activision Blizzard

*
Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA), κατέληξε στο πρωταρχικό συμπέρασμα ότι η προσπάθεια της Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard "δεν θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού στον τομέα του console gaming στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Η CMA ενημέρωσε για τα προκαταρκτικά συμπεράσματά της, με βάση νέα στοιχεία, και το πιο σημαντικό σχετίζεται με τα οικονομικά κίνητρα της Microsoft να κάνει αποκλειστικά τα παιχνίδια της Activision (συμπεριλαμβανομένου του Call of Duty).


"Ενώ η αρχική ανάλυση της CMA έδειξε ότι αυτή η στρατηγική θα ήταν κερδοφόρα στα περισσότερα σενάρια, νέα δεδομένα (που παρέχουν καλύτερη εικόνα για την πραγματική αγοραστική συμπεριφορά των παικτών CoD) δείχνουν ότι αυτή η στρατηγική θα ήταν σημαντικά ζημιογόνα σε οποιοδήποτε πιθανό σενάριο", αναφέρει νέα ανακοίνωση της CMA.

"Σε αυτή τη βάση, η ανάλυση δείχνει τώρα ότι δεν θα ήταν εμπορικά επωφελές για τη Microsoft να κάνει το CoD αποκλειστικότητα του Xbox μετά τη συμφωνία, αλλά ότι η Microsoft θα εξακολουθεί να έχει το κίνητρο να συνεχίσει να κάνει το παιχνίδι διαθέσιμο στο PlayStation".

Η προσθήκη της CMA στα προσωρινά συμπεράσματά της αφορά μόνο τον ανταγωνισμό στο console gaming και όχι τις υπηρεσίες cloud streaming, ενώ συνεχίζει να "εξετάζει προσεκτικά τις απαντήσεις που λαμβάνει".

"Έχοντας εξετάσει τα πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία που παρασχέθηκαν, καταλήξαμε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η συγχώνευση δεν θα οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση του ανταγωνισμού στις υπηρεσίες παιχνιδιών για κονσόλες, επειδή το κόστος για τη Microsoft από την απόσυρση του Call of Duty από το PlayStation θα αντιστάθμιζε τυχόν κέρδη από την πραγματοποίηση τέτοιων ενεργειών", είπε ο Martin Coleman, πρόεδρος της ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που διεξάγει την έρευνα.

Η CMA πρόκειται να ανακοινώσει την τελική της απόφαση για την πρόταση εξαγοράς στις 26 Απριλίου.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*