Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Microsoft θα πληρώσει πρόστιμο για παράνομη συλλογή δεδομένων ανηλίκων

*
Η Microsoft συμφώνησε να πληρώσει στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Η.Π.Α. πρόστιμο $20 εκ. λόγω της παράνομης συλλογής προσωπικών δεδομένων από ανήλικους, δίχως τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Σύμφωνα με δήλωση της FTC, η διαδικασία εγγραφής στο Xbox παραβιάζει τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο επειδή συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία τους χωρίς να ειδοποιήσει τους γονείς ώστε να ληφθεί η άδειά τους.


Το Xbox κατηγορήθηκε επίσης για "παράνομη διατήρηση προσωπικών πληροφοριών ανηλίκων", κάτι που η εταιρεία παραδέχτηκε και περιέγραψε ως "τεχνικό σφάλμα".

Το πρόβλημα επιλύθηκε σε μεγάλο βαθμό στα τέλη του 2021. Αν κάποιος ήταν ανήλικος και προσπαθούσε να εγγραφεί, έδινε τα στοιχεία του, όπως το όνομα και η ηλικία και στη συνέχεια αν ήταν κάτω από 13 ετών, τη διαδικασία έπρεπε να ολοκληρώσει κάποιος γονέας. Από το 2015 έως και το 2020, ακόμα και αν η διαδικασία δεν ολοκληρωνόταν, τα στοιχεία παρέμεναν στους servers της Microsoft, αντί να σβηστούν. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Xbox Player Services, Dave McCarthy δήλωσε πως όντως επρόκειτο για "τεχνικό σφάλμα", το αρμόδιο προσωπικό το διόρθωσε, σβήστηκαν τα δεδομένα των ανήλικων κάτω των 13 ετών που δεν είχαν λάβει τη συγκατάθεση των γονεών τους και πάρθηκαν μέτρα για να αποτραπεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*