Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Nintendo αντιμέτωπη με μήνυση για τα loot boxes του Mario Kart Tour

*
Η Nintendo αντιμετωπίζει μήνυση που σχετίζεται με τον μηχανισμό τυχαίων ανταμοιβών του Mario Kart Tour, ο οποίος έχει πλέον καταργηθεί, η οποία κατατέθηκε για λογαριασμό ενός ανήλικού που ξόδεψε $170 χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα του πατέρα του. Στη μήνυση υπάρχει ο ισχυρισμός ότι το σύστημα επιβράβευσης της Nintendo στο Mario Kart Tour παραβίαζε τους νόμους περί προστασίας των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, ζητείται αποζημίωση για τα Spotlight Pipes του Mario Kart Tour, που επέτρεπουν τις πληρωμές έναντι πραγματικών χρημάτων για την απόκτηση Ruby, που είναι το νόμισμα του παιχνιδιού και στη συνέχεια μπορεί να ξοδευτεί για τυχαιοποιημένες ανταμοιβές.

"Όπως και με άλλα παιχνίδια που έχουν lootboxes, ο μηχανισμός με lootboxes της [Nintendo] αξιοποίησε και ενθάρρυνε εθιστικές συμπεριφορές, παρόμοιες με τον τζόγο", αναφέρει η αγωγή.


"Τα lootboxes "Pipe" που προσφέρονται στο Mario Kart πληρούν τον ορισμό του τζόγου όπως ορίζεται σε ένα πλήθος καταστατικών και κανονισμών για τα τυχερά παιχνίδια και βασίζονται στις ίδιες ληστρικές πρακτικές που έχουν σχεδιαστεί για να παρακινούν τους καταναλωτές να ξοδεύουν χρήματα σε τυχερά παιχνίδια".

"Οι ανήλικοι είναι ιδιαίτερα δεκτικοί σε αυτά τα στοιχεία του σχεδιασμού παιχνιδιών που ενισχύουν τον εθισμό. Η εμπειρία απόκτησης τυχαιοποιημένων ανταμοιβών και ο σχετικός ενθουσιασμός της αποκάλυψης απροσδόκητων αντικειμένων εντός του παιχνιδιού είναι μια ισχυρή έλξη για τους ανηλίκους και ενισχύει την επιθυμία τους να συνεχίσουν να παίζουν και να συνεχίσουν να λαμβάνουν ανταμοιβές".

Σημειώνεται ότι η Nintendo αφαίρεσε τα Pipe rewards από το παιχνίδι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*