Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Nintendo αποφάσισε να κλείσει το eShop της Ρωσίας

*
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Nintendo αποφάσισε να αναστείλει την παρουσία του Nintendo eShop στη Ρωσία, πράγμα που οφείλεται στις “οικονομικές προοπτικές” της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, η Nintendo ανέστειλε όλες τις αποστολές που αφορούσαν τη μεταφορά software και hardware στη Ρωσία και έθεσε το eShop υπό καθεστώς συντήρησης, ακριβώς μετά την αναστολή των αγορών σε ρωσικά ρούβλια. Μετά την κίνηση αυτή, η Nintendo ανακοίνωσε στους publishers πως θα κλείσει το eShop και ως εκ τούτου οι παίκτες πλέον δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν νέες αγορές, πόσο μάλλον να κατεβάσουν παιχνίδια.


Παρόλα αυτά, οι παίκτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ψηφιακό περιεχόμενο που είχαν αγοράσει στο παρελθόν, πράγμα που είχε σταματήσει λόγω της συντήρησης του eShop.

Η Nintendo έστειλε email στους publishers της Ρωσίας και είπε πως “ η Nintendo of Europe αποφάσισε να τερματίσει τις δραστηριότητες της θυγατρικής της εταιρείας στη Ρωσία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους πελάτες της εγχώριας αγοράς. Από τις 31 Μαΐου του 2023 και για το προσεχές μέλλον, οι πελάτες της Ρωσίας που έχουν λογαριασμό θα μπορούν να κατεβάσουν ξανά, ψηφιακό περιεχόμενο που είχαν αγοράσει στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν νέες αγορές ή εκ νέου λήψη παιχνιδιών στο Nintendo eShop της Ρωσίας”.

Η αλήθεια είναι πως πολλές εταιρίες διέκοψαν τη λειτουργία τους στη Ρωσία, μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία το 2022. Λόγω του ευρύτερου γεωπολιτικού κλίματος, κάποιες εταιρίες μεταξύ των οποίων η Sony, η Microsoft, η EA και η Activision Blizzard αποφάσισαν να αποσυρθούν από την αγορά της Ρωσίας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*