Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Nintendo ήταν βασικός στόχος της Microsoft για εξαγορά

*
Ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος video games της Microsoft είπε σε συναδέλφους του το 2020 ότι βλέπει τη Nintendo ως έναν από τους βασικούς στόχους για εξαγορά. Αυτό τουλάχιστον συζήτησε μέσω emails με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο και επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Microsoft, Takeshi Numoto. Τη στιμμή που γινόταν κουβέντα σχετικά με την εξαγορά του TikTok, ο Numoto ρώτησε γιατί η Microsoft αντί αυτού δεν έβαζε στο στόχαστρό της μια εταιρεία όπως η Nintendo. Ο Spencer απάντησε ότι ακριβώς αυτό ήθελε.

"Takeshi, συμφωνώ απόλυτα ότι η Nintendo είναι ΤΟ κύριο περιουσιακό στοιχείο στον χώρο του gaming, και σήμερα το gaming είναι η πιο πιθανή πορεία μας για να χτίσουμε σχέση με τους καταναλωτές", απάντησε ο Spencer.


"Είχα πολλές συζητήσεις [με τη Nintendo] για στενότερη συνεργασία και νιώθω ότι αν κάποια αμερικανική εταιρεία θα είχε την ευκαιρία να κάνει κάτι με τη Nintendo, είμαστε ίσως στην καλύτερη θέση".

"Η ατυχής (ή ευτυχής για τη Nintendo) κατάσταση είναι ότι η Nintendo κάθεται σε ένα μεγάλο σωρό μετρητά, έχοντας ένα [Διοικητικό Συμβούλιο] που μέχρι πρόσφατα δεν πίεζε για περαιτέρω αύξηση στην ανάπτυξη της αγοράς ή στην ανατίμηση των μετοχών".

Ο Spencer πρόσθεσε ότι το πρώην μέλος τους διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, Mason Morfit, πρόεδρος της ValueAct, αγόραζε πολλές μετοχές της Nintendo και αυτό ίσως δημιουργήσει ευκαιρίες για τη Microsoft.



Το διευθυντικό στέλεχος τόνισε την πεποίθησή του το μέλλον της Nintendo "υπάρχει λόγω του δικού της hardware", αλλά ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν "πολύς χρόνος» για να το κατανοήσει η εταιρεία".

"Χωρίς αυτόν τον καταλύτη δεν βλέπω περιθώριο για μια βραχυπρόθεσμη αμοιβαία αποδεκτή συγχώνευση της Nintendo και της Microsoft και δεν νομίζω ότι μια επιθετική ενέργεια θα ήταν καλή κίνηση, επομένως παίζουμε μακροπρόθεσμο παιχνίδι. Αλλά το [Διοικητικό μας Συμβούλιο] γνωρίζει τις προοπτικές της Nintendo (και της Valve) και υποστηρίζει πλήρως τις δύο κινήσεις, αν παρουσιαστεί ευκαιρία, όπως και εγώ".

Ο Spencer κατέληξε: "Η απόκτηση της Nintendo θα ήταν ορόσημο καριέρας και ειλικρινά πιστεύω μια καλή κίνηση και για τις δύο εταιρείες. Απλώς χρειάζεται πολύς χρόνος για να δει η Nintendo ότι το μέλλον της υπάρχει πέρα από δικό της hardware. Πολύς καιρός".

Η συζήτηση έγινε περίπου ενάμιση χρόνο πριν η Microsoft ανακοινώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Activision Blizzard. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*