Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Raspberry Pi ετοιμάζει το δικό της AI chip

*
Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης έχει εισχωρήσει παντού και η εταιρεία μικροϋπολογιστών, Raspberry Pi ετοιμάζει το δικό της AI chip. Προς το παρόν, το ενσωματωμένο λογισμικό της εταιρείας στην camera του Raspberry Pi μπορεί να τρέξει εφαρμογές βασισμένες σε AI, όπως chatbots απευθείας από τον μικροϋπολογιστή.

Για τον σκοπό αυτό η Raspberry Pi συνεργάστηκε με την chipmaker Hailo και το αποτέλεσμα είναι ένα AI Kit, που αποτελεί ένα add-on για το Raspberry Pi 5 microcomputer που θα τρέχει το Hailo-8L M.2 accelerator. Το kit θα είναι διαθέσιμο σύντομα μέσω του παγκόσμιου δικτύου της Raspberry Pi, με τιμή $70.


Ο CEO και συνιδρυτής της Hailo, Orr Danon δήλωσε στο The Verge ότι η κατανάλωση ρεύματος εκ μέρους του accelerator είναι κάτω από 2W και ψύχεται παθητικά. Το accelerator μπορεί να πραγματοποιήσει 13 tera operations ανά δευτερόλεπτο (TOPS), αριθμός που είναι αρκετά μικρότερος από τις επιδόσεις των chips που προγραμματίζονται για τα AI laptops, όπως οι επεξεργαστές Lunar Lake της Intel που φτάνουν τα 40 TOPS.

Οι περισσότερες εφαρμογές AI τρέχουν αυτή τη στιγμή στο cloud επειδή απαιτούν τεράστια ενέργεια και επεξεργαστική ισχύ. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*