Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Riot Games μηνύει το Mobile Legends για κατάχρηση πνευματικών δικαιωμάτων

*
H Riot Games, εκδότης του League of Legends, μηνύει την Shanghai Moonton Technology Co. LTD της ByteDance, την ομάδα πίσω από την ανάπτυξη του τίτλου Mobile Legends για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η αγωγή έγινε από την μητρική εταιρεία της Riot, την Tencent και αναφέρει: "Αυτό γίνεται για να αποτρέψει την Moonton να συνεχίσει την επιτηδευμένη και επίμονη καμπάνια της να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα υψηλής αξίας δικαιώματα του League of Legends: Wild Rift και όλο το σχετικό περιεχόμενο". Η εταιρεία αναφέρει πως η στρατηγική της Moonton είναι ξεκάθαρη αντιγραφή.


Στην συνέχεια της αγωγής αναφέρεται, "Οποτεδήποτε η Riot αναβάθμιζε τον τίτλο της, η Moonton αντέγραφε τις αλλαγές. Όταν η Riot ανανέωσε το προωθητικό υλικό του τίτλου, η Moonton το αντέγραψε. Όταν η Riot ανέβασε νέο trailer, η Moonton το αντέγραψε. Αυτό είναι ένα φλέγον ζήτημα για την Riot".

"Η Moonton χρησιμοποίησε τις τακτικές αντιγραφής της για να δημιουργήσει και να προωθήσει τον τίτλο της που προορίζεται για κινητές συσκευές με τίτλο Mobile Legends: Bang Bang, το οποίο ανταγωνίζεται το League of Legends: Wild Rift χρησιμοποιώντας το ίδιο το content της Riot, τόσο εντός του παιχνιδιού όσο και στα trailer, το προωθητικό υλικό και άλλο περιεχόμενο".

Στην αγωγή η Tencent μοιράστηκε πολλές φωτογραφίες στις οποίες συγκρίνει τα logos, τους χαρακτήρες και πολλά άλλα. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως οι δύο τίτλοι φαίνεται να έχουν πολλές ομοιότητες όπως θα δείτε και εσείς στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Περνώντας στους χαρακτήρες, μπορείτε να δείτε παρακάτω την Ahri της Riot και στο Wild Rift και στο αρχικό League of Legends. Ο σχεδιασμός του χαρακτήρας είναι παρόμοιος με αυτόν της Guinevere στο skin "Psion of Tomorrow" το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2022. Η Tencent ισχυρίζεται πως εκτός από την προφανή ομοιότητα, οι δύο χαρακτήρες λειτουργούν και με πολύ παρόμοιο τρόπο.



Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον Zac του League of Legends δίπλα στον Gloo του Mobile Legends. Η Tencent αναφέρει πως και στους δύο χρησιμοποιείται το ίδιο χρώμα, magenta, μωβ και μαύροι χρωματισμοί, χαρακτηριστικά χέρια με νύχια και παρόμοιο σχήμα σώματος. Οι δύο χαρακτήρες, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της Riot έχουν το ίδιο animation στο περπάτημα, ίδια attacks, ίδιες ικανότητες και ίδια attributes στα δύο παιχνίδια.



Τέλος, η Tencent κατέθεσε και μια φωτογραφία του όπλου “Stargazer” στο οποίο οι ομοιότητες είναι επίσης εμφανείς. Ο κινέζικος κολοσσός διεκδικεί μέσω της αγωγής αποζημίωση για οικονομικές ζημιές και κόστη, καθώς και οποιαδήποτε έσοδα, κέρδη και προνόμια αποκτήθηκαν από την Moonton στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ως αποτέλεσμα της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*