Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Rockstar Games πιάστηκε να πουλά πειρατικές εκδόσεις τίτλων της… ξανά

*
Η Rockstar Games, το στούντιο πίσω από σειρές – μεγαθήρια όπως Grand Theft Auto και Red Dead Redemption, πιάστηκε να πουλά πειρατικές εκδόσεις τίτλων της για PC μέσω Steam. Μάλιστα, αυτή δεν είναι καν η πρώτη φορά που η Rockstar Games πιάνεται στα πράσα και απ’ ότι φαίνεται υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό.

Οι εν λόγω πειρατικές εκδόσεις, γνωστές και ως τα λεγόμενα cracks, δημιουργούνται και για την αφαίρεση του DRM, κάτι που βοηθά παλαιότερους τίτλους να τρέχουν στα πιο μοντέρνα PC χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι ένα γεγονός που θίγει το θέμα διατήρησης παλιών κυκλοφοριών της gaming βιομηχανίας γενικότερα και για κάτι που οδηγεί σελίδες όπως το My Abandonware, στο να διαθέτουν cracked εκδόσεις (χωρίς DRM) για όλους τους μεγάλος τίτλους.


Η Rockstar λοιπόν έχει εντοπιστεί να πουλά τέτοιες εκδόσεις τίτλων της στο Steam, όπως με την περίπτωση του Max Payne 2. Η έκδοση αυτή χρησιμοποιεί ένα crack που δημιουργήθηκε από την ομάδα Myth, ενώ η αντίστοιχη έκδοση του Manhunt - που και πάλι, διατέθηκε για αγορά μέσω Steam από την ίδια τη Rockstar – περιείχε κώδικα του hacking group Razor 1911. Τώρα, fans ανακάλυψαν ότι και η έκδοση του πλέον μη διαθέσιμου (μέσω Steam) Midnight Club 2, ήταν πειρατική. Στα αρχεία της βρέθηκαν cracks από την ομάδα Razor 1911.

Παρόλο που πρόκειται για ένα φαινόμενο που ξεκίνησε το 2010, η Rockstar Games έχει αποφύγει να τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*