Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου διερευνά την Apple και την Google

*
Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε έρευνα για να ανακαλύψει τον βαθμό στον οποίο κυριαρχούν η Apple και η Google στην αγορά των οικοσυστημάτων για φορητές συσκευές.

Η έρευνα έρχεται μετά από δημοσίευση μελέτης της ίδιας ρυθμιστικής αρχής, στην οποία αναφέρει ότι ουσιαστικά η Apple και η Google έχουν δυοπώλιο στον συγκεκριμένο χώρο. Συνεπώς, κάτι τέτοιο τους επιτρέπει να “στραγγαλίσουν” τα λειτουργικά συστήματα, τα app store και τους web browsers σε smartphones, tablets και άλλες "έξυπνες" συσκευές.


Η αρχή ανέφερε πως το 97% των "έξυπνων" συσκευών χρησιμοποιούν browser της Apple ή της Google. Από την έκθεση, λήφθηκαν αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο οι δύο εταιρείες κατακτούν ολοκληρωτικά την συγκεκριμένη αγορά. Επιπλέον, υπήρξαν συγκεκριμένες αναφορές για το πως η Apple μπλοκάρει το Cloud Gaming μέσω του App Store.

Για παράδειγμα, το Xbox Cloud Gaming είναι διαθέσιομο μόνο μέσω browser σε iOS, ενώ σε συσκευές Android υποστηρίζεται κανονικά από το Xbox Game Pass app.

Μια τέτοια έρευνα, παρόμοια με αυτήν που τρέχει από την ίδια αρχή για την εξαγορά της Activision – Blizzard από την Microsoft(link 1), διαρκεί περίπου 18 μήνες. Συνεπώς πρέπει να κάνουμε υπομονή για να δούμε πως θα επηρεάσει την κατάσταση στον χώρο των iOS και των Android η κίνηση αυτή.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*