Πρόκειται για games που χαρακτηρίζονται από κακή ποιότητα, ανελλιπές development και στόχο αποκλειστικά και μόνο το κέρδος, αντί της ψυχαγωγίας. Άλλες κυκλοφορίες shovelware αποτελούν φθηνούς κλώνους επιτυχημένων τίτλων, όπως το Ebola Village που αντιγράφει τη σειρά Resident Evil. Άλλα παραδείγματα είναι το The Last Hope που αντιγράφει το The Last of Us και το Gray Zone Attack που είναι κλώνος του Gray Zone Warfare.
Στο πλαίσιο αυτό, η Sony αφαίρεσε όλα τα games της ThiGames, publisher κυκλοφοριών όπως τα Jumping Food Racer, Jumping Food Catcher, Jumping Orange και τα πολλαπλά sequels τους. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε 1194 games διαθέσιμα στο PS Store, κάτι που την κατέτασσε στην τέταρτη θέση των publishers με τα περισσότερα games στο ψηφιακό κατάστημα του PlayStation. Για την ιστορία, οι άλλες τρεις είναι οι Webnetic με 1222, Ratalaika Games με 1279 και eastasiasoft με 2018.
Πολλά από τα shovelware games που κυκλοφορούν, τραβούν την προσοχή των trophy hunters αφού τις περισσότερες φορές απαιτούν απειροελάχιστη προσπάθεια και ενασχόληση για λιγότερο από μια ώρα, έως ότου τους χαρίσουν το Platinum trophy τους. Οι εταιρείες που τα κυκλοφορούν φαίνεται πως εκμεταλλεύονται αυτήν ακριβώς την “μανία”, ώστε να πουλήσουν τίτλους που τις περισσότερες φορές δεν αξίζουν ούτε και με δωρεάν διάθεση.
Κοινή ανακοίνωση Sony, Nintendo, Microsoft για ένα πολύ σημαντικό θέμα στο gaming



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity