Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Tencent απέκτησε μεγάλο μερίδιο της μητρικής εταιρείας της Ubisoft, αλλά και μετοχές της ίδιας

*
Ο κινέζικος γίγαντας – πολυεθνική Tencent εξαγόρασε το 49,9% των μετοχών της Guillemot Brothers Limited, της μητρικής εταιρείας της Ubisoft. Μαζί απέκτησε και το 5% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, με τη συνολική επένδυση εξαγοράς όλων των παραπάνω να αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτής της εξαγοράς, η Ubisoft παραχώρησε στην Tencent δικές της μετοχές, ανεβάζοντας το ποσοστό που ανήκει στη δεύτερη από το 4,5% στο 9,99%. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το νέο συμφωνηθέν ποσοστό θα παραμείνει ως έχει για τουλάχιστον 8 έτη.

Όπως τονίζει η Ubisoft, πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία με την κινεζική Tencent που αποσκοπεί στην ανάπτυξη τίτλων για φορητές συσκευές, αλλά και στην κυκλοφορία σημαντικών παιχνιδιών της πρώτης στην Κίνα για PC.


Η ηγεσία της γαλλικής εταιρείας θα παραμείνει απαράλλαχτη, ενώ ο έλεγχος της Guillemot Brothers Limited εξακολουθεί να υπόκειται στην κρίση της οικογένειας Guillemot.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*