Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Uber συνεργάζεται με το FBI για τη σύλληψη του leaker του GTA 6

*
Η Uber συνεργάζεται με το FBI και το υπουργείο δικαιοσύνης των Η.Π.Α. σχετικά την αναζήτηση ενός ύποπτου, που κατά πάσα πιθανότητα είναι ο ίδιος πίσως από την πρόσφατη διαρροή για το GTA 6. Ο ανώνυμος χρήστης υποστηρίζει ότι απόκτησε τα δεδομένα μέσω ενός εσωτερικού καναλιού στο Slack και επιπλέον, βρίσκεται πίσω από μια πρόσφατη παραβίαση του δικτύου της Uber. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ο ίδιος hacker είναι υπεύθυνος και για τις δύο επιθέσεις, η εταιρεία μεταφορών εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναγνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχει κάποιου είδους σύνδεση.



Σύμφωνα με την Uber, ο δράστης συνδέεται με ένα hacking group, γνωστό ως Lapsus$, που είναι ιδιαίτερα ενεργό τον τελευταίο χρόνο. Η βάση τους ίσως βρίσκεται στη Ν. Αμερική και θεωρούνται υπεύθυνοι για επιθέσεις εναντίον εταιρειών όπως οι Nvidia, Microsoft, Ubisoft, Samsung και Vodafone. Πριν μερικούς μήνες συνελήφθει ένας 16χρονος, ο οποίος θεωρείται ένας από τους ηγέτες του group και λέγεται ότι έχει συγκεντρώσει $14 εκ. από κυβερνο-εγκλήματα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*