Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

In-game πλάνα του Arma 3 χρησιμοποιήθηκαν ως fake news για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Bohemia Interactive καταγγέλει ότι πλάνα από το παιχνίδι Arma 3 χρησιμοποιήθηκαν στα social media προκειμένου να γίνει προπαγάνδα για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Το στούντιο που εδρεύει στην Τσεχία τονίζει ότι αυτό είχε σκοπό την διασπορά ψευδών ειδήσεων και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα πλάνα έχουν ανάλυση χαμηλής ποιότητας, ο ήχος του παιχνιδιού έχει αφαιρεθεί ενώ και η κάμερα τρέμει.


“Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Arma 3 θα προσφέρει στον κόσμο πλήθος από μοντέρνου τύπου μάχες, πάνω από 20.000 mods αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ικανοποιημένοι όταν αυτό χρησιμοποιείται για να δείξει την πραγματική μάχη στον πόλεμο με σκοπό την προπαγάνδα”, ανέφερε ο Pavel Krizka (πρόεδρος της Bohemia Interactive).

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι gameplay βίντεο από το Arma 3 είχαν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν για να απεικονίσουν υποτιθέμενες μάχες στη Συρία, το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη. Σε οποιαδήποτε πλατφόρμα των social media εμφανίζονται τα σχετικά πλάνα γίνονται άμεσα αναφορές προκειμένου να διαγραφούν. Ωστόσο όπως λέει η Bohemia Interactive για κάθε ένα βίντεο που διαγράφεται, εμφανίζονται ακόμη περισσότερα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Arma III
    • 18+ pegi 18+
      • 7.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (46)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.arma3.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*