Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κάποια studios αποφάσισαν να αναστείλουν τα Unity Ads, ως κίνηση διαμαρτυρίας για το Runtime Fee

*
Μια ομάδα developers τάσσεται ενάντια στην απόφαση της Unity να χρεώνει τα installs των παιχνιδιών, το λεγόμενο Runtime Fee, “κόβοντας” την αποστολή εσόδων από διαφημίσεις που προηγουμένων εισέπραττε η εταιρεία από τα διάφορα studios.

Μέχρι στιγμής, 16 studios μεταξύ των οποίων τα Azur Games, Voodoo, Homa, Century Games, SayGames, CrazyLabs, Original Games, Ducky, Burny Games, Inspired Square, Geisha Tokyo, Tatsumaki Games, Kayac, New Story, Playgendary και Supercent, έχουν απενεργοποιήσει τα Unity Ads και Iron Source SDK’s σε όλους τους τίτλους και δεν θα υπαναχωρήσουν μέχρι να επανεξεταστεί εκ νέου η υπόθεση. Επίσης, οι συγκεκριμένοι developers δημοσίευσαν σε ανοιχτή επιστολή πως καλούν και άλλες εταιρείες να ενταχθούν στη συγκεκριμένη κίνηση.

Λίγες ημέρες πριν, η Unity ανακοίνωσε πως από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα χρεώνει αντίτιμο κάθε φορά που ένα παιχνίδι της Unity εγκαθίσταται στη συσκευή ενός χρήστη. Η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων, με βασική γραμμή πως τα studios δεν μπορούν να ελέγξουν τις μηνιαίες εγκαταστάσεις των παιχνιδιών.


Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή, η ομάδα των developers δήλωσε ότι: “είμαστε ενάντια σε αυτή την κίνηση η οποία αγνοεί τις προκλήσεις και την πολυπλοκότητα του κλάδου μας. Η συγκεκριμένη απόφαση μας αιφνιδίασε δυσάρεστα ειδικά από την στιγμή που δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση από πλευράς Unity. Επίσης, ο αντίκτυπος στο καταναλωτικό κοινό θα φέρει αρνητικές συνέπειες”.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*