Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κάποιοι developers του The Callisto Protocol δεν συμπεριλήφθησαν στα credits του τίτλου

*
Κάποιοι developers του The Callisto Protocol και πρώην υπάλληλοι της Striking Distance Studios δήλωσαν πως παρά την μεγάλη συνεισφορά τους στο project, τα ονόματά τους δεν προστέθηκαν στα credits του τίτλου. Τα παράπονα αυτά, έρχονται σε μια εποχή που υπάρχει μια τάση στην βιομηχανία για να διορθωθεί το "άδικο" σύστημα των credits και η συνήθεια να μην συμπεριλαμβάνονται ονόματα που δούλεψαν σκληρά σε ένα video game.

Το ρεπορτάζ έρχεται από το gamesindustry.biz και αναφέρει πως τα credits του The Callisto Protocol δεν συμπεριλαμβάνουν περίπου 20 ονόματα εργαζόμενων, οι οποίοι αποχώρησαν από την εταιρεία πριν το λανσάρισμα του τίτλου. Μια πηγή αναφέρει πως η μη προσθήκη των ονομάτων τους στα credits ήταν κάτι σαν ένα προφανές "Άντε γ******τε" προς τους εργαζομενους, επειδή αποχώρησαν. Μια άλλη πηγή αναφέρει πως το ξεκάθαρο μήνυμα που πέρασε η ομάδα ανάπτυξης σε αυτούς τους ανθρώπους ήταν: "Την επόμενη φορά, να έχετε περισσότερη πίστη σε εμάς".


Η Striking Distance Studios ιδρύθηκε από τον δημιουργό του Dead Space, Glen Schofield, το 2019, αφού αποχώρησε από την Sledgehammer Games και το Call of Duty. Ο Schofield δέχθηκε πρόσφατα σκληρή κριτική εξαιτίας ενός tweet του, το οποίο φαίνεται να παρουσίαζε τις υπερωρίες ως κάτι θετικό. Αργότερα, ο ίδιος έσβησε το tweet και απολογήθηκε, ενώ ταυτόχρονα το Bloomberg επιβεβαίωσε πως κάποιοι developers του studio δούλευαν σκληρές υπερωρίες. Ο Schofield είχε δηλώσει πως ένα μέρος του προσωπικού εργάστηκε πολύ σκληρά για κάποιες εβδομάδες, αλλά δεν υπήρχε υπερωρία.

Κάποιοι πρώην developers, δηλώνουν στο gamesindustry.biz πως οι διοικούντες του studio έκαναν πολλές υποσχέσεις να μειώσουν υπερωρίες, στα ίδια meeting που υπερευχαριστούσαν τους ανθρώπους που έκαναν πολλές υπερωρίες. Μια πηγή αναφέρει πως το πρόβλημα της είναι πως έλαβε μέρος σε αυτήν την… κουλτούρα της υπερωρίας, εργάστηκε σκληρά, αγχώθηκε και τελικά τιμωρήθηκε με την απουσία του ονόματός του από τα credits.

Η Striking Distance Studios δεν έχει απαντήσει επίσημα σε κάποιο από τα παράπονα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Striking Distance Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    KRAFTON Inc.

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Callisto Protocol
      • 5.5 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (1)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://callisto.sds.com/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*