Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κάτοχος του Steam Deck έπιασε ανάλυση 4K στα 60fps με εξωτερική GPU (video)

Κάτοχος του Steam Deck κατόρθωσε να συνδέσει στη φορητή κονσόλα μία εξωτερική κάρτα γραφικών κάτι που επιτρέπει την αναπαραγωγή τίτλων σε ανάλυση 4K, στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή περισσότερο. Πρόκειται για τον YouTuber ETA Prime, που δημοσίευε ένα video διάρκειας δέκα λεπτών, οπου παρουσιάζει τη δουλειά του, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για μία πρακτική λύση αλλά έκανε ό,τι έκανε για να διαπιστώσει αν είναι δυνατό. Ανοίγοντας την κονσόλα και αφαιρώντας τον SSD από το M.2 expansion slot, ο ETA Prime μπόρεσε να συνδέσει μια Radeon RX 6900 XT GPU. Επιπλέον, χρειάστηκε να συνδέσει τη GPU με εξωτερική πηγή ρεύματος.

Ο ETA Prime εξηγεί ότι με την εξωτερική GPU, το Steam Deck παύει να είναι ένα φορητό σύστημα. Για να ξεκινήσει η συσκευή χρειάστηκε να κάνει boot χρησιμοποιώντας μια κόπια των Windows 11 που ήταν αποθηκευμένη σε κάρτα micro SD card, ενώ τα παιχνίδια τα είχε αποθηκεύσει σε εξωτερικό SSD, που σύνδεσε μέσω θύρας USB-C.


Ολοκληρώντας τα διαδικαστικά με το hardware, έτρεξε το The Witcher III σε ανάλυση 4K με Ultra και ρυθμό ανανέωσης περίπου 108fps. Το Grand Theft Auto V έτρεξε στα 70fps με 4K σε Very High settings.

Αναφέρει βεβαίως ότι τα αποτελέσματα περιορίζονται από τη CPU της κονσόλας και τα περισσότερα παιχνίδια δεν θα τρέξουν με την παραπάνω ποιότητα, όσο ισχυρή και να είναι η εξωτερική GPU. Για να το αποδείξει έτρεξε το Elden Ring με Max settings στα 1080p και μετά βία έπιασε τα 46fps, ενώ το Cyberpunk 2077 κυμάνθηκε από 40 έως 80fps.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*