Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κονσόλα Xbox επόμενης γενιάς, βασισμένη στο cloud processing οραματίζεται η Microsoft

*
Φαίνεται ότι η Microsoft σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την ισχύ του cloud processing για το επόμενης γενιάς Xbox. Η ιδέα της χρήσης του cloud για υπολογισμού που απαιτούν ισχυρό επεξεργαστή είναι κάτι με το οποίο η Microsoft φλερτάρει εδώ και μια δεκαετία, έχοντας στο παρελθόν υποσχεί ότι θα το υιοθετήσει σε παιχνίδια του Xbox One. Η κυριότερη υλοποίηση της ιδέας υπάρχει στο Wrecking Zone multiplayer mode του Crackdown 3, που χρησιμοποιεί cloud-based processing για να τρέξει το μοντέλο καταστροφών του παιχνιδιού και να το συγχρονίσει με όσα βλέπουν όλοι οι παίκτες.

Ωστόσο, σε δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύτηκαν κατά μάλλον κατά λάθος περιλαμβάνουν ένα εσωτερικό πλάνο της Microsoft που περιείχε πρώιμες λεπτομέρειες για την επόμενης γενιάς κονσόλα της και φαίνεται ότι το cloud processing είναι ξανά στο επίκεντρο. Το έγγραφο παραθέτει τις καινοτομίες που εισάγονται σε κάθε γενιά του Xbox, συμπεριλαμβανομένου του Xbox Live για την αρχική κονσόλα, ενός ψηφιακού καταστήματος και του Kinect για το Xbox 360, του Game Pass για το Xbox One και του Project xCloud για το Xbox Series X/S. Κάτω από την κονσόλα επόμενης γενιάς, το έγγραφο αναφέρει ότι οι κύριες καινοτομίες θα είναι τα "υβριδικά cloud games" και μια "καθηλωτική πλατφόρμα παιχνιδιών και εφαρμογών".


Μια άλλη σελίδα του εγγράφου παραθέτει πρώιμες ιδέες για την πιθανή μορφή του gaming επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως η μηχανική εκμάθηση, η τεχνητή νοημοσύνη και η κλιμακούμενη αρχιτεκτονική του hardware. Ένα από τα θέματα που προτείνονται είναι τα "natve/ βελτιωμένα" παιχνίδια για cloud.

Το όραμα της Microsoft, σύμφωνα με το έγγραφο, είναι "να αναπτύξει μια επόμενης γενιάς υβριδική πλατφόρμα παιχνιδιών ικανή να αξιοποιεί τη συνδυασμένη ισχύ του πελάτη και του cloud για να προσφέρει ακόμα πιο καθηλωτικές εμπειριίες και εντελώς νέες κατηγορίες εμπειριών σε video games". 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*