Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ξεσπάθωσε εναντίον της απόφασης της CMA ο πρόεδρος της Microsoft

*
Η Microsoft πέρασε στην αντεπίθεση σχετικά με την απόφαση της CMA να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith δήλωσε ότι κάτα πάσα πιθανότητα είναι η πιο ζοφερή ημέρα στις τέσσερεις δεκαετίες που η εταιρεία του δίνει το "παρών" στη Βρετανία.

"Κάνει κάτι περισσότερο από το να κλονίσει την εμπιστοσύνη μας στο μέλλον των ευκαιριών να αναπτύξουμε τις τεχνολογικές μας δραστηριότητες στη Βρετανία από ό,τι έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ πριν".


Έξαλλος ο Smith είπε: "Υπάρχει ένα σαφές μήνυμα εδώ - η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα πιο ελκυστικό μέρος για να ξεκινήσει κανείς μια επιχείρηση από ότι το Ηνωμένο Βασίλειο".

Το «αγγλικό κανάλι δεν ήταν ποτέ ευρύτερο", πρόσθεσε.

Η CMA απάντησε λέγοντας στο BBC ότι έπρεπε να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για το κοινό, "όχι να εγκρίνει τη συγχώνευση εταιρείων με εμπορικά συμφέροντα".

Ενώ οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ και των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει την ετυμηγορία τους για τη συμφωνία, η CMA επέμεινε ότι η απόφασή της σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει παγκοσμίως.

"Η Activision είναι συνδεδεμένη με διαφορετικές αγορές αγορών - δεν μπορεί να διαχωριστεί για το Ηνωμένο Βασίλειο. Επομένως, αυτή η απόφαση εμποδίζει τη συμφωνία να από το να εγκριθεί παγκοσμίως", ανέφερε εκπρόσωπος της ρυθμιστικής αρχής.

Πάντως, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα με την έκδοση της απόφασης της CMA. ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Rishi Sunak τόνισε ότι επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο να ηγηθεί του κόσμου της τεχνολογίας, ενώ Chancellor Jeremy Hunt σημείωσε ότι φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Βρετανία στην επόμενη Silicon Valley του κόσμου.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*