Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Με μετρα νομικής φύσεως προειδοποιεί η Kojima Productions για τη σύνδεση του Hideo Kojima με τη δολοφονία του Shinzo Abe

*
Η Kojima Productions προειδοποιεί ότι θα λάβει μέτρα νομικής φύσεως εναντίον όσων σύνδεσαν λανθασμένα τον Hideo Kojima με τον δολοφόνο του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού, Shinzo Abe. Ο Abe δολοφονήθηκε την Παρασκευή, την ώρα που εκφωνούσε λόγο με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στην Ιαπωνία και ο δράστης συνελήφθη στη σκηνή του εγκλήματος, ομολογώντας την πράξη του. Όμως, μια σειρά από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύνδεσαν τον δολοφόνο με τον Kojima, γεγονός που οδήγησσε σε σοβαρή παραπληροφόρηση.

Μάλιστα, ο ακροδεξιός Γάλλος πολιτικός ανέβασε φωτογραφίες του δημοφιλούς δημιουργού video games, με τη σημείωση, "Η άκρα αριστερά σκοτώνει". Το tweet διαγράφτηκε και ο πολιτικός προέβη σε δήλωση συγνώμης.


“Αθώα, έκανα ένα αστείο για την πληροφορία. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε χιούμορ με τη δολοφονία ενός ανθρώπου, ήταν όμως λάθος μου να μην ελέγξω πριν το αναρτήσω. Απολογούμαι στον Hideo Kojima και τους φίλους του Metal Gear".

Κάποια τηλεπτικά κανάλια, όπως ο ANT1, παρουσίασαν εικόνες του Kojima τη στιγμή του ρεπορτάζ για τη δολοφονία του Abe. Το ίδιο έπραξε και ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η παραπληροφόρηση οδήγησε σε περισσότερες από 35.000 αναρτήσεις στο Twitter σχετικά με το θέμα.

Από πλευράς της, η Kojima Productions εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας προειδοποιεί ότι ενδέχεται να καταφύγει στη δικαιοσύνη, εναντίον ορισμένων περιπτώσεων διασποράς ψευδών ειδήσεων.

"Η Kojima Productions καταδικάζει με τον σκληρότερο τρόπο τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και δημολογίας που στηρίζεται σε λάθος πληροφορίες. Δεν ανεχόμαστε τον λίβελλο και σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο να αναλάβουμε νομική δράση σε κάποιες περιπτώσεις".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*