Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Με θετικό πρόσημο και το PS5 στην κορυφή των προτιμήσεων έκανε ποδαρικό η βιομηχανία του gaming στις Η.Π.Α. το 2024

*
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Circana, το 2024 μπήκε αρκετά καλά για τη βιομηχανία του gaming στις ΗΠΑ, με έσοδα $5,1 δισ. και άνοδο 15% από έτος σε έτος. Τα έσοδα του software άγγιξαν τα $4,4 δισ. με τον τομέα να καταγράφει άλμα 155 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο το 2023. Από την άλλη, τα χρήματα που ξόδεψαν οι καταναλωτές σε αγορές hardware ήταν μειωμένα κατά 4% με το αντίστοιχο ποσό να είναι $378 εκ.

Η πλειοψηφία προτίμησε το PlayStation 5 που ήταν πρώτο σε εισπράξεις και πωλήσεις μονάδων. Το Nintendo Switch ήταν δεύτερο σε πωλήσεις μονάδων, ενώ τα Xbox Series X|S βρέθηκαν δεύτερα στην κατηγορία με τις πιο πολλές εισπράξεις. Τους πρώτος 39 μήνες από το λανσάρισμά του, το PlayStation 5 είναι 7% μπροστά από το PlayStation 4 όσον αφορά τις πωλήσεις το αντίστοιχο διάστημα και 68% σε σχέση με το PlayStation 3.


Μεγάλη άνοδο, με 45% για τον κλάδο των περιφερειακών και σύνολο εσόδων $246 εκ. τον Ιανουάριο του 2024. Το Dual Sense Edge Wireless Controller Black του PlayStation 5 είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στις εισπράξεις του τομέα.

Τέλος, πρώτο σε προτιμήσεις παιχνίδι ήταν το Call of Duty: Modern Warfare 3 και παρακάτω θα βρείτε την πρώτη δεκάδα. Αν απορείτε που βρίσκεται το Palworld, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία που το εκδίδει δεν είναι μεταξύ αυτών που παρακολουθεί η Circana.

1. Call of Duty: Modern Warfare 3
2. Tekken 8
3. Suicide Squad: Kill the Justice League
4. Persona 3 Reload
5. Madden NFL 24
6. Hogwarts Legacy
7. Like a Dragon: Infinite Wealth
8. EA Sports FC 24
9. The Last of Us: Part 2
10. Marvel’s Spider-Man 2 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*