Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μεγάλη άνοδος για τις πωλήσεις του PS5 το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές

*
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η GSD, τον Μάρτιο πουλήθηκαν στην Ευρώπη 13,6 εκ. αντίτυπα video games για PC και κονσόλες. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 παρατηρείται πτώση 4%. Με βάση τα παραπάνω το πρώτο τρίμηνο του 2023 πουλήθηκαν στην Γηραιά Ήπειρο 39 εκ. αντίτυπα video games, αριθμός μειωμένος κατά 11% από έτος σε έτος. Στην κορυφή των πωλήσεων για το εν λόγω τρίμηνο βρέθηκε το Hogwarts Legacy, όμως το Resident Evil 4 ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση τον Μάρτιο. Από άλλες νέες κυκλοφορίες, το WWE 2K23 έκανε πρεμιέρα στην 8η θέση, ενώ στην πρώτη δεκάδα δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι της Nintendo.

Οι επιδόσεις του PlayStation 5 οδήγησαν σε αύξησει των πωλήσεων κονσόλών στην Ευρώπη κατά 67%, με πάνω από 570.000 συστήματα να φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών τον Μάρτιο. Δεν περιλαμβάνονται στοιχεία από τη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία. Στις αγορές που λαμβάνει υπόψη η αναφορά, το PS5 πούλησε πέντε φορές περισσότερο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Κατά 19% μειώθηκαν οι πωλήσεις του Nintendo Switch και κατά 13% αυτές των Xbox Series X και Xbox Series S.


Το πρώτο τρίμηνο πουλήθηκαν 1,5 εκ. κονσόλες, άνοδος 41% από έτος σε έτος. Σε ποσοστό 369% αυξήθηκαν από έτος σε έτος οι πωλήσεις του PS5. To Nintendo Switch κατέγραψε πτώση 18% και την ίδια πορεία, σε ποσοστό 10% ακολούθησαν οι κονσόλες της Microsft.



Τον Μάρτιο πουλήθηκαν 1,5 εκ. περιφερειακά (+13%) και 4,7 εκ. ήταν το σύνολο για το πρώτο τρίμηνο (+5%), με το DualSense Controller να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών.

Τέλος, τον Μάρτιο πουλήθηκαν 1,9 εκ. προπληρωμένες κάρτες (-1,9% από έτος σε έτος).

Το top-10 των video games για τον Μάρτιο έχει ως εξής:

1. Resident Evil 4 (Capcom)
2. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
3. FIFA 23 (EA)
4. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
5. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard)
6. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
7. WWE 2K23 (2K Games)
8. F1 22 (Capcom)
9. NBA 2K23 (2K Games)
10. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege (Ubisoft) 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*