Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μεγάλη πτώση για την αγορά των υπολογιστών το δεύτερο τρίμηνο του 2022

*
Σημαντική πτώση κατέγραψε η αγορά των υπολογιστών το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία αναλύσεων Gartner, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 12,6% από έτος σε έτος, κάτι που μεταφράζεται σε 72,01 εκ. συστήματα. Οι βασικοί λόγοι σύμφωνα με τη Gartner είναι τρεις. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η αύξηση του κόστους ζωής λόγω του πληθωρισμού και η ραγδαία πτώζη της ζήτησης για Chromebooks.

Η μόνη εταιρεία που σημείωσε ανάπτυξη ήταν η Apple, οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν σε ποσοστό 9,3% κάτι που αντιστοιχεί σε 6,36 εκ. σύστήματα και αποδίδεται στη δημοφιλία των επεξεργστών της εταιρείας.


Η πτώση στις πωλήσεις των Chromebooks ξεκίνησε το τρίτο τρίμηνο του 2022, λόγω του κορεσμού της αγοράς για οικονομικό hardware που απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Παρά τα παραπάνω, εννοείται ότι η αγορά των υπολογιστών έχει μέλλον και θα συνεχίσει να προσθέτει τον οβολό της στην παγκόσμια οικονομία.

Από πλευράς της, η Ampere Analysis πιστεύει ότι τα έσοδα των εταιρειών από πωλήσεις παιχνιδιών και υπηρεσιών για υπολογιστές θα σημειώσουν μικρή πτώση, από $35,3 δισ. σε $34,2 δισ. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι οι υψηλές τιμές των καρτών γραφικών, που καθοδηγούνται από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και όσους αναζητούν κρυπτονομίσματα. Πάντως η νέα γενιά καρτών γραφικών των AMD, Intel και Nvidia αναμένεται να δώσει ώθηση στις πωλήσεις PC το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*