Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μειωμένες αναμένονται οι πωλήσεις του Nintendo Switch το τρέχον οικονομικό έτος

*
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Nikkei, οι πωλήσεις του Nintendo Switch πρόκειται να καταγράψουν πτώση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους της ιαπωνικής εταιρείας. Αυτό οφείλεται στη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών, που οδηγεί σε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η εταιρεία αναμένει ότι θα πουληθούν 20 εκ. Nintendo Switch, αριθμός μειωμένος κατά περίπου 10% σε σχέση με το περασμένο οικονομικό έτος και 30% συγκριτικά με το 2020. Εκτιμάται ότι το 2021 πουλήθηκαν 23 εκ. κονσόλες, νούμερο 20% μειωμένο σε σχέση με τις 28,83 εκ. που έφτασαν στα χέρια των καταναλωτών ένα χρόνο πριν.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο η ζήτηση παραμένει σε τέτοιο επίπεδο, που αν αυτό περνούσε από το χέρι της, η Nintendo θα έδινε εντολή για αύξηση του όγκου παραγωγής.


Τον Φεβρουάριο ανακοινώθηεκ ότι το Nintendo Switch είναι πλέον η κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείες με τις περισσότερες πωλήσεις. Το σχετικό νούμερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 103,54 εκ. αφήνοντας πλέον δεύτερο το Wii με τα 101,63 εκ.

Λόγω της υβριδικής του φύσης, το Nintendo Switch ανταγωνίζεται και τον κλάδο των φορητών κονσολών. Μπροστά του έχει δύο εμπόδια, τα 118,69 εκ. του Game Boy (μαζί με το Game Boy Color) το οποίο η λογική λέει πως θα ξεπεράσει τους επόμενους μήνες και ένα ακόμα μεγαλύτερο, τα 154,02 του Nintendo DS.

Από εκεί και πέρα, εκτός Nintendo, έχει να κονταροχτυπηθεί με το PlayStation 4 (116,6 εκ.) και το PlayStation 2 (155 εκ.).

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*