Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μικρή πτώση για τα έσοδα της βιομηχανίας των video games το 2022

*
Σύμφωνα με νεά μελέτη της Ampere Analysis, τα έσοδα της βιομηχανίας του gaming το 2022, αναμένεται να σημειώσουν μικρή πτώση σε σχέση με το περασμένο έτος. Το 2021 οι καταναλωτές ξόδεψαν για αγορές video games, κονσολών και συνδρομητικών υπηρεσιών $191 δισ. ποσό που προβλέπεται ότι θα πέσε στα $188 δισ. το έτος που διανύουμε. Πάντως, συνεχίζει να παραμένει αξιοσημείωτο το άλμα που σημειώθηκε στην ανάπτυξη του κλάδου κατά την περίοδο της πανδημίας.

Οι λόγοι για τη μείωση των εσόδων είναι διαφορετικοί από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, κοινό όμως παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της διαθεσμότητας hardware για PC και κονσολών. Επιπλέον, η Ampere σημειώνει το χτύπημα που δόθηκε στο PC gaming σε μεγάλες ασιατικές αγορές λόγω του λουκέτου στα Internet Cafe εξαιτίας του Covid-19 αλλά και την απόσυρση δυτικών εταιρείων από την αγορά της Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ακόμα, τα video games επηρεάζονται από τον πληθωρισμό και το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.


Πάντως, αναμένεται ότι η αγορά θα πάρει ξανά τα πάνω της το 2023, καθώς αναμένεται να σταθεροποιηθούν οι προμήθειες εξαρτημάτων και να κυκλοφορήσουν σημαντικά παιχνίδια τα οποία έχουν καθυστερήσει.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*