Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μήνυση εναντίον της Microsoft, της ΕΑ, της Epic Games και άλλων για πρόκληση εθισμού σε παιδιά

*
Μήνυση που κατατέθηκε στο Arkasnas των Η.Π.Α. κατηγορεί μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίες του gaming ότι είναι υπεύθυνες για την πρόκληση εθισμού σε video games σε παιδιά. Η αγωγή με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2023 αναφέρει ότι η Microsoft, η Epic Games, η Activision Blizzard, η EA, η Ubisoft και άλλες εταιρείες, “χρησιμοποιούν πατενταρισμένα σχέδια, αλγόριθμους και μάρκετινγκ με χαρακτηριστικά και τεχνολογία που οδηγούν στον εθισμό". Υποστηρίζεται ότι τα σχέδια και τα χαρακτηριστικά που προκαλούν εθισμό βασίζονται σε δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από ανήλικους, "αδηφάγα" πλάνα δημιουργίας εσόδων και και συνεχή αιτήματα για feedback προκειμένου οι παίκτες να παραμένουν απασχολημένοι.

"Ποτέ δεν φανταζόμασταν πως όταν ο γιος μας άρχισε να παίζει βιντεοπαιχνίδια θα εθιστεί τόσο πολύ που η εκπαίδευσή του καταντούσε προβληματική, θα έχανε κάθε ενδιαφέρον να περνά χρόνο με τους φίλους του και η σωματική και ψυχική του υγεία θα κινδύνευαν", είπε η Casey Dunn, η μητέρα που κατέθεσε τη μήνυση για λογαριασμό του παιδιού της.


"Αυτές οι εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών έχουν στοχεύσει και εκμεταλλευτεί τα παιδιά, δίνοντας προτεραιότητα στο κέρδος τους έναντι όλων των άλλων. Ως μαμά, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να διασφαλίσω ότι δεν θα τη γλιτώσουν για την καταστροφή της ευημερίας και του μέλλοντος των παιδιών μας".

Η οικογένεια Dunn κάνει μήνυση για αρπαγή χρημάτων, αλλαγή του τρόπου σχεδίασης και κυκλοφορίας των παιχνιδιών και πρόσθετων "πόρων στον τομέα της ψυχικής υγείας για οικογένειες που προσπαθούν να θεραπεύσουν τα παιδιά του που είναι εθισμένα στο gaming".

Η δικηγόρος της οικογένειας Tina Bullock λέει ότι πιστεύει ότι ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια είναι σοβαρός και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος.

"Ο εθισμός στα παιχνίδια είναι μια σοβαρή διαταραχή που αλλάζει τη ζωή, κλέβει τις ζωές των παιδιών και αναστατώνει τις οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα", είπε ο Bullock.

"Γονείς σαν εμένα συχνά πιστεύουν λανθασμένα ότι είναι αποτυχία από την πλευρά τους όταν το παιδί τους εθίζεται, αλλά μέσω αυτής της δικαστικής διαμάχης ελπίζουμε να ρίξουμε φως στις κατακριτέες ενέργειες αυτών των εταιρειών, την εξαπάτηση και τη χειραγώγηση των παιδιών μας για δικό τους οικονομικό όφελος". 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*