Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Modder μετέτρεψε to PS1 του σε λειτουργική φορητή κονσόλα

*
Modder μετέτρεψε ένα PS1 σε λειτουργική φορητή κονσόλα. Πρόκειται για τον YveltalGriffin, που κοινοποίησε το αποτέλεσμα της δημιουργίας του στο BitBuilt, ένα forum για όσους αρέσκονται στο να εξελίσσουν το hardware παλαιότερων κονσολών. Ο YveltalGriffin ονόμασε την κονσόλα PS Hanami και βασίστηκε σε original PlayStation hardware, όχι σε emulation.

Την περιγράφει ως ένα φορητό της παλιά σχολής και λέει ότι έχει μήκος 7'', με ενσωματωμένη μπαταρία που παρέχει αυτονομία 2,5 ωρών. Για να το χωρέσει σε μια τόσο μικρή συσκευή, πήρε την motherboard του PS1, την έκοψε στα δύο, τη δίπλωσε σαν βιβλίο και στη συνέχεια σύνδεσε εκ νέου τα καλώδια. Επίσης, αντικατέστησε το CD ROM drive με έναν emulator οπτικού δίσκου, τον Xstation, που επιτρέπει την αναπαραγωγή PlayStation disc images από κάρτα SD.


Παρά το εντυπωσιακό του επίτευγμα, ο YveltalGriffin λέει ότι υπάρχουν μια σειρά από θέματα. Δεν υπάρχουν πλήκτρα για τον έλεγχο του ήχου, το πλήκτρο power πρέπει να πατηθεί με ακρίβεια, δεν υπάρχουν αναλογικοί μοχλοί, αλλα μόνο η λειτουργία δόνησης του DualShock controller, δεν υπάρχουν heatsinks, άρα ύστερα από λίγη ώρα ξεκινάει η υπερθέρμανση.

Σίγουρα, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*