Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Modder πρόσθεσε path-traced lighting στο The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition (video)

Ο Pascal Gilcher, προγραμματιστής γνωστός για την δημιουργία του ReShade add-on για το ray-traced global illumination (RTGI), αποκάλυψε το mod που προσθέτει path-traced lighting στο Skyrim Special Edition. Επιπλέον, το ReShade add-on δουλεύει όπως και το RTX Remix της NVIDIA ενώ υπάρχει προοπτική προσθήκης path-traced lighting και σε άλλα παιχνίδια βασισμένα στο DirectX 9 και στις μελλοντικές αναβαθμίσεις του.

Το νέο PTGI upgrade είναι ευκολότερο στην υλοποίησή του από το RTX Remix, το οποίο χρειάζεται ένα καλό αριθμό κώδικα για να δουλέψει. Ο Pascal υπόσχεται πως για να τρέξει το ReShade σε οποιοδήποτε παιχνίδι DX9+, ο χρήστης απλά θα χρειαστεί να πατήσει μερικά κουμπιά στο interface.


Στο παρασκήνιο, ο Pascal αναφέρει πως το add-on διαβάζει όλες τις κλήσεις προς την κάρτα γραφικών ανεξαρτήτως των παραμέτρων τους, όπως κάνουν τα debugging tools NSight και RenderDoc. Από εκεί, ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει δεδομένα στους shaders και να κάνει ότι θέλει με αυτούς. Για να τρέξει για παράδειγμα το special world-space path tracing shader ο χρήστης θα πρέπει να του στείλει τα κατάλληλα δεδομένα εισόδου για το παιχνίδι στο οποίο εφαρμόζεται, μια διαδικασία που διαρκεί από 10 λεπτά εώς 2 ώρες.

Το project είναι ακόμα στα αρχικά του στάδια, αλλά η βασική ιδέα είναι πως κάποια στιγμή όλα τα παιχνίδια θα έχουν ένα επεξεργάσιμο αρχείο ENB που διαχειρίζεται το πως θα τρέχει το path-tracing στον εκάστοτε τίτλο. Έτσι οι παίκτες θα μπορούν να το ενεργοποιήσουν πιο εύκολα.

Μέχρι στιγμής, ο στόχος είναι το add-on να είναι λειτουργικό σε μεγάλη γκάμα παιχνιδιών και όχι να παραμείνει αποκλειστικά στο Skyrim.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*