Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα ενέργεια του FTC για να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard, η Microsoft απαντά

*
Νέο επεισόδιο στο σίριαλ εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft, αυτή τη φορά μετά από παρέμβαση του FTC. H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ζητά προσωρινή απαγόρευση από το σχετικό περιφερειακό δικαστήριο της χώρας, μετά και τις πρώτες κινήσεις που έκανε τον Δεκέμβριο και κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση. «Τόσο η προσωρινή απαγόρευση, όσο και η προκαταρκτική διαταγή είναι απαραίτητα, καθώς Microsoft και Activision έχουν δηλώσει ότι μπορούν να ολοκληρώσουν την εξαγορά οποιαδήποτε στιγμή. Αναφορές στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα τονίζουν ότι οι κατηγορούμενοι σκέφτονται σοβαρά να κλείσουν την συμφωνία παρά την εκκρεμή προσφυγή και τις εντολές της CMA», αναφέρει το σχετικό έγγραφο καταγγελίας που κατέθεσε το FTC.



Όλα αυτά γίνονται της στιγμή που η Microsoft καταθέτει έφεση κατά της απόφασης των ρυθμιστικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου και φαίνεται πως το FTC ανησυχεί πως οι διεργασίες μπορούν να προχωρήσουν ασχέτως της απόφασης. Το δικαστήριο των ΗΠΑ θα κληθεί πλέον να αποφασίσει για την έκδοση προσωρινής διαταγής που δεν θα επιτρέπει στην Microsoft να κλείσει τη συμφωνία για δύο εβδομάδες και μέχρι το αποτέλεσμα της απόφασης για το θέμα της FTC. Η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου, λίγο μετά την σχετική διαδικασία που έχει προγραμματιστεί για την αγορά της Μ. Βρετανίας.

Αν η νέα προσφυγή του FTC δεν είναι επιτυχημένη, η Microsoft δηλώνει πρόθυμη να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες. Ο Brad Smith, αντιπρόεδρος της Microsoft, μίλησε στο Verge και τόνισε πως η επιτάχυνση των νομικών διαδικασιών στις ΗΠΑ θα φέρει τελικά περισσότερες επιλογές και ανταγωνισμό στην αγορά. Με mail του στους εργαζομένους, ο CEO της Activision Blizzard, Bobby Kotick, πήρε παρόμοια θέση (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ).

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*