Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα έρευνα φανερώνει πως ο νόμος κατά των loot boxes στο Βέλγιο δεν εφαρμόζεται

*
Το 2018, η κυβέρνηση του Βελγίου ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει τα loot boxes εντός των video games ως μορφή τζόγου και κατ’ επέκτασην τα κρίνει παράνομα. Απ’ότι φαίνεται, ο νόμος δεν εφαρμόζεται.

Ο Leon Y Xiao, ερευνητής που ασχολείται με loot boxes, παρέδωσε μια έγγραφη έρευνα στην οποία δηλώνει πως ο νόμος που κρίνει τα loot boxes ως τζόγο δεν είναι αποτελεσματικός. Παρ' όλη την υποτιθέμενη απαγόρευσή τους, τα loot boxes εμφανίζονται σε πάρα πολλά παιχνίδια στην λίστα top 100 για τίτλους iPhone στο Βέλγιο. Το 82% αυτών τίτλων περιέχει κάποια μορφή monetization.


O Xiao πιστεύει πως μια απαγόρευση που δεν εφαρμόζεται, έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις προς τους καταναλωτές, καθώς δημιουργεί μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας ενώ παράλληλα επιτρέπει σε τέτοιους τίτλους να απορροφούν λεφτά από τους παίκτες. Ταυτόχρονα, παραδέχεται πως το να επιβληθεί η απαγόρευση είναι δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία για διάφορους λόγους, όπως τα οικονομικά ενδιαφέροντα των εταιρειών ή το λεγόμενο «φαινόμενο του απαγορευμένου φρούτου» κατά το οποίο όταν κάτι απαγορεύεται, οι χρήστες θέλουν να το αποκτήσουν ακόμη περισσότερο, ακόμη και με αθέμιτα μέσα.

Ο Xiao καταλήγει πως για τους παραπάνω λόγους, η ολοκληρωτική απαγόρευση των loot boxes σε μια χώρα δεν γίνεται να επιτευχθεί στο 100%. Ο ερευνητής πιστεύει πως η βέλγικη κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει την στάση της στον συγκεκριμένο νόμο, καθώς η «ψευδής» απαγόρευση που υπάρχει τώρα δεν μπορεί να προταθεί σε άλλες χώρες.

Τον Ιούλιο του 2022, διάφορες πολιτικές παρατάξεις της Ολλανδίας στήριξαν μια νέα προσπάθεια να σταματήσει η πώληση loot boxes στην χώρα τους. Το Diablo Immortal, δεν κυκλοφόρησε ούτε στο Βέλγιο, ούτε στην Ολλανδία εξαιτίας αυτών των νόμων.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*