Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα νίκη της Apple στη νομική διαμάχη με την Epic Games

*
Εφετείο εξέδωσε απόφαση σχετικά με τη μακροχρόνια αντιμονοπωλιακή διαμάχη μεταξύ της Apple και της Epic Games. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το 9ο Εφετείο των ΗΠΑ επικύρωσε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, απορρίπτοντας εκ νέου τους περισσότερους ισχυρισμούς της Epic ότι η Apple παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία περί ανταγωνισμού, απαγορεύοντας την ύπαρξη εναλλακτικών app stores στις συσκευές της. Το τριμελές εφετείο επικύρωσε επίσης ένα μέρος της αρχικής απόφασης που ήταν υπέρ της Epic.

"Υπάρχει μια έντονη και σημαντική συζήτηση σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν στην οικονομία και τη δημοκρατία μας οι διαδικτυακές πλατφόρμες συναλλαγών με ισχύ στην αγορά", αναφέρει η απόφαση της επιτροπής. "Η δουλειά μας ως ομοσπονδιακό εφετείο, ωστόσο, δεν είναι να επιλύσουμε αυτή την αντιπαράθεση – ούτε θα μπορούσαμε καν να προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Αντίθετα, σε αυτήν την απόφαση, εφαρμόσαμε πιστά το υπάρχον προηγούμενο στα γεγονότα".
Η απόφαση διατηρεί το status quo, εκτός εάν περαιτέρω εφέσεις μεταφέρουν την υπόθεση σε ανώτερο δικαστήριο. Μια πρόσθετη πτυχή είναι το γεγονός ότι η Epic μπορεί τώρα να πληρώσει τα δικάστικά έξοδα της Apple, όπως τόνισε ο Stephen Totillo του Axios.


"Η σημερινή απόφαση επιβεβαιώνει την ηχηρή νίκη της Apple σε αυτή την υπόθεση, με εννέα από τις δέκα αξιώσεις να έχουν κριθεί υπέρ της Apple. Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Apple συμμορφώνεται με τους αντιμονοπωλιακούς νόμους σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο", δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στην ιστοσελίδα Engadget. "Το App Store συνεχίζει να προωθεί τον ανταγωνισμό, να προωθεί την καινοτομία και να επεκτείνει τις ευκαιρίες και είμαστε περήφανοι για την ουσιαστική συνεισφορά του τόσο στους χρήστες όσο και στους developers σε όλο τον κόσμο. Με σεβασμό διαφωνούμε με την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη μία αξίωση που απομένει σύμφωνα με το κρατικό δίκαιο και μελετάμε το ενδεχόμενο περαιτέρω επανεξέτασης".

Αποσύρεται κι άλλο κινητό τηλέφωνο από την ελληνική αγορά λόγω ακτινοβολίας

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*