Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα πατέντα της Sony μιλά για cross-platform ανταλλαγή και μεταπώληση NFTs

*
Μια νέα πατέντα της Sony Interactive Entertainment αποκαλύπτει τα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας για τη χρήση NFTs και τεχνολογιών blockchain στα videogames. Η πατέντα καταχωρήθηκε μέσα στο 2022 και φέρει την ονομασία “NFT Framework for Transferring and Using Digital Assets Between Game Platforms”.

Στην πατέντα αναφέρεται πως ένα NFT μπορεί να αντιπροσωπεύει μια εικόνα, ένα asset, έναν χαρακτήρα ή κάποιο αντικείμενο ενός videogame. Το σημερινό hardware δεν υποστηρίζει τη δυνατότητα χρήσης ενός τέτοιου NFT σε πολλαπλούς διαφορετικούς τίτλους, ούτε σε διαφορετικές πλατφόρμες. Τα περιεχόμενα της πατέντας εξηγούν το πώς μπορεί να ενισχυθεί η λειτουργία ενός τίτλου, εφόσον οι παίκτες μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν NFTs in-game, καθώς και να μεταφέρουν τα δικαιώματά τους σε άλλους χρήστες.




Ένα παράδειγμα που δίνεται είναι η δυνατότητα μεταφοράς ενός NFT, όπως αυτό ενός μοναδικού skin από συγκεκριμένο game, σε έναν εντελώς διαφορετικό τίτλο, διατηρώντας τα πλήρη χαρακτηριστικά του. Ακόμα ένα παράδειγμα είναι η χρήση NFTs που αποκτήθηκαν από την εξόντωση ενός boss κάποιου τίτλου, σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι επιθυμεί ο χρήστης και κάτοχός του. Στη συνέχεια αναφέρεται πως τα NFTs μπορούν να αντιπροσωπεύσουν το επίπεδο του παίκτη, ή τη βαθμολογία του σε διάφορα games. Σε κάθε περίπτωση, ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να ανταλλάξει ή να πουλήσει τα NFTs που έχει στην κατοχή του.

Αν και τα παραπάνω δείχνουν πως η Sony έχει μελετήσει αρκετά το ζήτημα των NFTs και των τεχνολογιών blockchain, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν θα προχωρήσει και με την υλοποίηση των σχεδίων που αναφέρονται.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*