Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα προσπάθεια της FTC να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

*
Εκεί που όλος ο κόσμος νόμιζε ότι η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των H.Π.Α. (FTC), κάνει ακόμα μία προσπάθεια για να την αποτρέψει.

Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι ο δικηγόρος της FTC Imad Abyad υποστήριξε ενώπιον τριμελούς επιτροπής εφετείου στην Καλιφόρνια την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, ότι οι αρχικές απόπειρες παρεμπόδισης της συμφωνίας πραγματοποιήθηκαν σε "πολύ υψηλό επίπεδο" απαιτώντας από την κρατική υπηρεσία για να αποδείξει ότι η συμφωνία ήταν ενάντια στον ανταγωνισμό. Σύμφωνα με την Abyad, ο εγγενής κίνδυνος μονοπωλίου που συνεπάγεται η αγορά των γιγάντων εταιρειών πρέπει να είναι προφανής και η Microsoft έχει ήδη κρατήσει τα παιχνίδια της Bethesda, όπως το Redfall και το Starfield αποκλειστικά σε PC και Xbox μετά την απόκτησή της το 2021. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να απορριφθεί η συμφωνία από την ΕΕ και τη Μ. Βρετανία.


"Δεν καταλαβαίνω πώς το να δώσουμε σε κάποιον ένα μονοπώλιο θα ήταν υπέρ του ανταγωνισμού", είπε ο Abyad κατά τη διάρκεια της ακρόασης, σύμφωνα με το CNN. "Μπορεί να υπάρχει όφελος για κάποια κατηγορία καταναλωτών, αλλά αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το να λες ότι είναι υπέρ του ανταγωνισμού».

Ο δικηγόρος της Microsoft Rakesh Kilaru υποστήριξε ότι το επιχείρημα ήταν "αδύναμο" και ότι η FTC δεν είχε αποδείξει επαρκώς ότι η Microsoft είχε κίνητρο να κάνει αποκλειστικά παιχνίδια όπως το Call of Duty. Το Reuters αναφέρει ότι οι δικαστές εξέτασαν και τους δύο δικηγόρους, καθώς και τους ισχυρισμούς του Abyad ότι υπήρχαν περισσότερα στοιχεία για να εξεταστούν αφότου η Microsoft είχε συνάψει συμφωνίες με τη Sony για τη διατήρηση του Call of Duty στις πλατφόρμες PlayStation.

Δύο ακαδημαϊκοί που ασχολούνται με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, οι οποίοι ήταν παρόντες στο δικαστήριο, δήλωσαν στο Reuters ότι η FTC θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη μάχη σε αυτή την ύστατη προσπάθεια να εμποδίσει τη συγχώνευση, με τον πρώην γενικό σύμβουλο της FTC, Alden Abbott, να συγκρίνει την υπόθεση της FTC με την κατηγορία εναντίον δικαστηρίου ότι αγνοεί βασικά στοιχεία που προσκομίζονται από έναν μάρτυρα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*