Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέο ρεπορτάζ αναφέρει τοξικό περιβάλλον εργασίας στην Nintendo Αμερικής

*
Νέο ρεπορτάζ του Kotaku, βασίζεται σε παλαιότερες κατηγορίες για έντονη διάκριση μεταξύ των πλήρως απασχολούμενων και των part-time υπαλλήλων της Nintendo Αμερικής και αναφέρει πως γυναίκες που εργάζονται με σύμβαση έχουν πάρει την πρωτοβουλία να μιλήσουν για προβλήματα που αντιμετώπισαν και συγκεκριμένα για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και άνισης οικονομικής αμοιβής.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η σεξιστική συμπεριφορά ήταν η νόρμα και υπήρχε ξεκάθαρη προτίμηση για προαγωγή σε άνδρες συμβασιούχους. Την ίδια στιγμή, διάφορες γυναίκες ανέφεραν πως δέχθηκαν σεξιστικά σχόλια και στόχευσαν την κριτική τους στους επικεφαλείς του τμήματος δοκιμής προϊόντων της Nintendo.


Διάφορες γυναίκες ανέφεραν πως άκουσαν τους άνδρες του προσωπικού να συζητούν για το χρώμα εσώρουχων των γυναικών συναδέλφων.

Άλλες δήλωσαν πως δεν αισθάνθηκαν απαραίτητο να ταρακουνίσουν τα νερά και απλά να αποδεχθούν την ανάρμοστη συμπεριφορά των ανδρών συναδέλφων τους.

Παλαιότερα, ο επικεφαλής της Nintendo Αμερικής δήλωσε πως ανησυχεί για την κατάσταση του διαχωρισμού των μόνιμων υπαλλήλων με των συμβασιούχων. Ο προκάτοχός του, Regie Fils-Aime επέλεξε να πάρει απόσταση από το ζήτημα και δήλωσε πως αυτά που ακούγονται για την εταιρεία σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με την Nintendo που «παρέδωσε».

Έκτοτε, η Nintendo δέχεται συχνά παράπονα από τους εργαζόμενους για αυτή την κατάσταση.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*