Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Newzoo: Σε ποσοστό 5% μειώθηκαν τα έσοδα της αγοράς του gaming το 2022

*
Σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση της Newzoo, η παγκόσμια αγορά των video games συρρικνώθηκε κατά 5% το 2022, με έδοδα $183 δισ. Τα έσοδα από το mobile gaming μειώθηκαν κατά 7% από έτος σε έτος, φτάνοντας στα $92 δισ. και αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από το 50% ολόκληρου του κλάδου. Ο δεύτερος τομέας με τα υψηλότερα έσοδα ήταν εκείνος του console gaming με $52,2 δισ. κατά 3% πιο λίγα συγκριτικά με το 2021. Επίσης, το κοινό ξόδεψε $36,5 σε αγορές παιχνιδιών για υπολογιστές (-2,6%). Οι τίτλοι για browsers πρόσθεσαν στα ταμεία των εταιρειών $2,3 δισ. με πτώση 15% από έτος σε έτος.

Τα στοιχεία ανά περιοχή φέρνουν την Ευρώπη στην τρίτη θέση με τα περισσότερα έσοδα, με $33 δισ. και πτώση 2% συγκρτιτικά με το 2021. Ακόμα, το 49% των συνολικών εσόδων προέρχονται από τις Η.Π.Α. και την Κίνα.


Όσον αφορά το μέλλον, η πρόβλεψη είναι ότι τα έσοδα του gaming σε παγκόσμιο επίπεδο θα αγγίξουν τα $206,4 δισ. το 2025.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*