Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Nintendo Switch 2: Ίσως όχι όσο δυνατό περιμένουμε το DLSS upscaling της νέας κονσόλας (video)

Τους τελευταίους μήνες, πολλές αναφορές λένε πως η επόμενη κονσόλα της Nintendo θα εκμεταλλεύεται την τεχνολογία DLSS upscaling της Nvidia. Το DLSS (deep learning super sampling) είναι ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει αποκλειστικά στις κάρτες γραφικών της Nvidia και που χρησιμοποιεί AI για το upscaling ανάλυσης των videogames. Αυτό επιτρέπει στους developers να πετυχαίνουν ποιοτικότερα γραφικά και καλύτερο framerate στα πιο αδύναμα συστήματα. Ορισμένες φορές χρησιμοποιείται και μια ακόμα τεχνολογία με το όνομα Deep Learning Accelerator (DLA), που χρησιμοποιεί μια ξέχωρη μηχανή, σχεδιασμένη για να επιταχύνει τη λειτουργία του AI.

Σύμφωνα με τον Richard Leadbetter, ιδρυτής του Digital Foundry, το Nintendo Switch 2 θα διαθέτει DLSS, χωρίς όμως DLA. Όπως αποκάλυψε στο πιο πρόσφατο DF Direct Show που μπορείτε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια, οι πηγές του ισχυρίζονται πως το upscaling της επόμενης κονσόλας της Nintendo ενδέχεται να περιορίζεται στα 1080p ή στα 1440p, ανάλογα με τον τίτλο που αναπαράγει. Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, το upscaling σε αναλύσεις 4K φυσικά και αποκλείεται.


Όπως πάντα, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας. Η Nintendo διατηρεί τα χαρτιά της κλειστά σε ότι έχει να κάνει με τον διάδοχο του Nintendo Switch. Το 2024 λογικά θα μάθουμε επιτέλους όλη την αλήθεια.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*