Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

NPD Group: Nintendo Switch και Elden Ring στην κορυφή των πωλήσεων στις Η.Π.Α. τον Μάιο

*
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το NPD Group, τον Μάιο του 2022, τα έσοδα της βιομαχανίας των video games στις Η.Π.Α. σημείωσαν πτώση κατά 19% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα $3,7 δισ. Είναι ο χαμηλότερος μήνας όσον αφορά τη δαπάνη των καταναλωτών, έπειτα από τον Φεβρουάριο του 2022. Επίσης, από της αρχές του έτους ως σήμερα, το κοινό έχει ξοδέψει $21,9 δισ. αριθμός που επίσης αντιστοιχεί σε πτώση και μάλιστα της τάξης του 10%.



Ο μόνος τομέας που σημείωσε άνοδο τον μήνα που πέρασε, ήταν αυτός των συνδρομητικών υπηρεσιών. Τα έσοδα του hardware ήταν μειωμένα σε ποσοστό 11% και ανήλθαν σε $216 εκ. Η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν το Nintendo Switch, ενώ τα Xbox Series X και Xbox Series S έχουν τα περισσότερα έσοδα από την αρχή του έτους. Το Elden Ring επέστρεψε στην κορυφή του software. Ήταν πρώτο σε πωλήσεις σε Steam και Xbox και δεύτερο σε κονσόλες PlayStation.



Οι πωλήσεις τίτλων για φορητές συσκευές ήταν επίσης μειωμένες, σε ποσοστό 23% στο Google Play από την αρχή του έτους, αλλά αυξημένες κατά 2,6% στο App Store.



Το ποσό που ξοδεύτηκε σε περιφερειακά καταγράφει μείωση 7% από έτος σε έτος, πέφτωντας στα $131. Κατά 14% έχει πέσει η αντίστοιχη δαπάνη από την αρχή του 2022, που αντισοιχεί ε $875 million. Το DualShock 4 Wireless Controller Black ήταν το πιο δημοφιλές περιφερειακό τον Μάιο και το Xbox Elite Series 2 Wireless Controller διατηρεί τις περισσότερες πωλήσεις από την αρχή του χρόνου.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*