Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο CEO της Bungie λέει πως η εταιρεία του δεν θα λογοκριθεί από τη Sony μετά από την εξαγορά της

*
Ο CEO της Bungie, Pete Parsons, πιστεύει πως η εταιρεία του θα συνεχίσει να πρεσβεύει τα ιδανικά της παρά την εξαγορά της από τη Sony.

Πριν από λίγες μέρες, ο CEO Jim Ryan της Sony Interactive Entertainment έστειλε σε υπαλλήλους ένα mail που τους προέτρεπε να σέβονται τις διαφορετικές απόψεις στο θέμα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων. Το mail αυτό εστάλη αφότου διέρρευσαν από το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. τα σχέδια ανατροπής της δικαστικής απόφασης Roe v. Wade του 1973, η οποία νομιμοποίησε πλήρως τις αμβλώσεις.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις καθώς η επικρατούσα άποψη είναι ότι καταπατώνται τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, κάτι που συμμερίζονται πολλοί υπάλληλοι του PlayStation, αλλά και developers της Insomniac Games.

Μια διαρροή αποκάλυψε ένα mail του CEO της Insomniac, Ted Price, προς τον Hermen Hulst (president της PlayStation Studios), ζητώντας του καλύτερη μεταχείριση απέναντι στα άτομα που επηρεάζονται από αυτήν την κατάσταση. Το mail αυτό θα μπορούσε να αποτελεί και απάντηση του Price στο μήνυμα του Ryan, το οποίο θεωρήθηκε προκλητικό από διάφορους developers της εταιρείας. Ευτυχώς όμως, βρήκε αντίκρισμα.

Αναφορές μέσων του εξωτερικού λένε πως η Sony Interactive Entertainment θα συνεργαστεί με την Insomniac για τη δημιουργία ενός σχεδίου οικονομικής υποστήριξης υπαλλήλων που ενδέχεται να αναγκαστούν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα για να λάβουν αναπαραγωγική φροντίδα. Εφόσον ανακηρυχτούν παράνομες οι αμβλώσεις, οι γυναίκες θα πρέπει να ταξιδέψουν εκτός της πατρίδας τους για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε έκτρωση. Για την ενίσχυσή τους, η SIE σκοπεύει επίσης να προσφέρει 50.000 δολάρια στο Women’s Reproductive Rights Assistance Project, ποσό που έχει ήδη δωρίσει η Insomniac.




Η Bungie, ένα από τα μεγαλύτερα gaming studios που εξέφρασαν δημόσια την άποψή τους, θεωρεί πως το προσχέδιο (ανατροπής της απόφασης Joe v. Wade) γκρεμίζει την ελευθερία στην Αμερική και αποτελεί επίθεση προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η υποστήριξη της ελευθερίας των αναπαραγωγικών επιλογών των ανθρώπων είναι μια εύκολη απόφαση, κάτι που συνάδει με τις αξίες της Bungie.

Η αντίθεση του mail που έστειλε ο Ryan με τις απόψεις της Bungie είναι έκδηλη στο κοινό, με έναν χρήστη του Twitter να σχολιάζει το πόσο κρίμα θα ήταν αν η Sony επέβαλλε στο μέλλον λογοκρισία στην Bungie – ύστερα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη. Ένας senior community manager της Bungie του απάντησε με βεβαιότητα πως «δεν θα υπάρξει ποτέ αρκετά μεγάλη λογοκρισία για να μας σταματήσει να υποστηρίζουμε ότι θεωρούμε σωστό». Η δήλωση αυτή βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον Pete Parsons, ο οποίος απάντησε λακωνικά με ένα «ναι». 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*