Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο John Carmack επέστρεψε στην QuakeCon μετά από δέκα χρόνια

*
Ο συνιδρυτής της id Software John Carmack επέστρεψε στην QuakeCon μετά από μια δεκαετία και αναφέρει πως "είναι πολύ χαρούμενος που όλα λύθηκαν και είμαι πλέον ευπρόσδεκτος".

Ο Carmack, που έχει αναπτύξει τον κώδικα κλασσικών παιχνιδιών της Id όπως Doom και Quake, έχει πάρει μέρος σε αρκετές δικαστικές μάχες με τον πρώην εργοδότη του. Ο Carmack έφυγε από την id Software το 2023 και πήγε στην Oculus VR, επικαλούμενος πως η Zenimax Media δεν του επέτρεψε να κυκλοφορήσει τα παιχνίδια του σε VR headsets. Μετά από αυτό, ο προγραμματιστής έγινε ο λόγος που η Zenimax έκανε μήνυση στο Facebook, με τη πρώτη να αναφέρει πως το Oculus έκλεψε μερικά από τα virtual IP της.


Σε αυτή τη μάχη ο Carmack βγήκε αθώος, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να κάνει μήνυση στη Zenimax το 2017, λέγοντας πως η εταιρία του χρωστάει 22 εκατομμύρια δολάρια από την εξαγορά της id Software. Η λύση βρέθηκε ένα χρόνο μετά, οι δύο μεριές τα βρήκαν και ο Carmack ήταν ικανοποιημένος από αυτά που του υποσχέθηκε η εταιρία.

Το 2020 ο Carmack σχολίασε αρκετά θετικά την εξαγορά της Zenimax από τη Microsoft και δήλωσε πως θα ήταν χαρούμενος να ξαναδουλέψει στη id Software. Το 2022 αποχώρησε από τη Oculus λέγοντας πως η δεκαετία του στο virtual reality τελείωσε.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*