Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο Shuhei Yoshida θα λάβει την τιμητική διάκριση BAFTA Fellowship

*
Ο Shuhei Yoshida, διευθυντικό στέλεχος της Sony, θα λάβει την τιμητική διάκριση BAFTA Fellowship. Πρόκειται για την ανώτερη τιμή εκ μέρους της British Academy of Film and Television Arts και θα απονεμηθεί στον Yoshida στο πλαίσιο των BAFTA Games Awards 2023, στις30 Μαρτίου.

Ο Yoshida εντάχθηκε στο project του PlayStation το 1993, ένα έτος πριν λανσαριστεί η πρώτη κονσόλα. Ακολούθησε μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και έφτασε να γίνει πρόεδρος της Sony Computer Entertainment, που έχει πλέον εξελιχθεί σε Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios (SIE). Τη στιγμή αυτή ο Yoshida είναι ο επικεφαλής της Independent Developer Initiative που ανήκει στην SIE. Ο ρόλος του είναι να εντοπίζει μικρότερα, ταλαντούχα studios.


Το BAFTA Fellowship απονέμεται σε οποιονδήποτε έχει σημαντικά επιτεύγματα στην τέχνη των κινούμενων εικόνων. Ο πρώτος που έλαβε την τιμή ήταν ο Alfred Hitchcock και ακολούθησαν οι Charlie Chaplin, David Attenborough, Steven Spielberg, Stanley Kubrick και Martin Scorcese. Το 2007 τιμήθηκε για πρώτη φορά εκπρόσωπος της βιομηχανίας του gaming. Πρόκεται για τον Will Wright, δημιουργό των SimCity και The Sims. Από τότε ακολούθησαν οι Shigeru Miyamoto, Hideo Kojima, Nolan Bushnell, Peter Molyneux, Gabe Newell, David Braben, John Carmack, Tim Schafer, Siobhan Reddy και η Rockstar Games στο σύνολό της.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*