Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι Η.Π.Α. αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά του gaming στον πλανήτη, με έσοδα που αγγίζουν τα $55 δισ.

*
Σύμφωνα με τα στατιστικά της Safe Betting Sites, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2022 απέφεραν στη βιομηχανία των video games έσοδα ύψους 55 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το νούμερο αυτό τους δίνουν δικαιωματικά τον τίτλο της μεγαλύτερης αγοράς gaming στον κόσμο, με την Κίνα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με κέρδη που αγγίζουν τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, το 2021 η εν λόγω διαφορά ήταν αρκετά μικρότερη, με τις Η.Π.Α. να φτάνουν σε έσοδα τα 45,5 δισεκατομμύρια δολάρια και την Κίνα να ακολουθεί με μόλις 450 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα.

Όπως αναφέρει σχετική έρευνα του Statista, οι gamers των Η.Π.Α. ξεπερνούν τους 156 εκατομμύρια, με το 65% των ενηλίκων να παίζουν videogames σε τουλάχιστον μια πλατφόρμα. Το Statista θεωρεί πως η κυριαρχία των Η.Π.Α. θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια, διατηρώντας σταθερή διαφορά από την Κίνα, που υπολογίζεται πως θα φτάνει τα 4,5 με 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό, είναι το γεγονός ότι το 2022 καταγράφηκε η πρώτη πτώση εσόδων της Κίνας. Το 2022 τα έσοδά της ήταν κατά 3,8% λιγότερα από τα κέρδη του 2021.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*