Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι πρώτες ιδέες για τα Pikmin περιλάμβαναν πλάσματα με AI chips στο κεφάλι τους

*
Στη πρόσφατη συνέντευξη τους, στα πλαίσια της σειράς Ask The Developer της Nintendo, οι Shigeru Miyamoto (δημιουργός), Shigefumi Hino και Masamichi Abe (πρώην series directors), Yuji Kando (προγραμματιστής) και Junji Morii (designer) μίλησαν για τα πρώτα στάδια ανάπτυξης των τίτλων Pikmin.

Ο Hino αποκάλυψε πως η ομάδα στην αρχή σκέφτηκε τα πλάσματα του παιχνιδιού να είχαν AI Chips στο κεφάλι τους, με τους παίκτες να τα χειρίζονταν ανάλογα το chip που τους έδιναν. Έπειτα έδειξε σχέδια των Pikmin και φαίνεται πως ήταν στρογγυλά με άκρα, μύτη, μάτια και μια κεραία. Αφού η ομάδα ήθελε να χρησιμοποιήσει top-down camera, ήθελαν το κάθε Pikmin να ήταν αναγνωρίσιμο από το οτιδήποτε ήταν στο κεφάλι τους. Ωστώσο, η ομάδα θεώρησε πως τα designs αυτά "δεν έχουν δυναμικό χαρακτήρα" αν και φαίνονταν αξιολάτρευτα.

Ο Mori έπειτα ζωγράφισε σκίτσα με τα Pikmin να φαίνονται περισσότερο σαν φυτά, κάτι που η ομάδα με ομόφωνη απόφαση επέλεξε σαν τελικό design. Ο Miyamoto δήλωσε πως: "Περιέργως με κέρδισε αυτό το design. Μου άρεσε η ιδέα των φυτών που περπατούν. Λέγαμε πράγματα όπως το ότι θα ήταν αξιολάτρευτο αν ρουφούσαν νερό από το φύλλο στο κεφάλι τους".


Επιπλέον, ο Mori δήλωσε πως εμπνεύστηκε από τον σκηνοθέτη Tim Burton. "Ήθελα τα designs να μην είναι μόνο χαριτωμένα αλλά να τους δώσω μια αίσθηση τρομακτικού ή κάποιου συναισθηματικού βάρους" είπε ο designer.

Η ομάδα ήθελε να έρθει σε αντίθεση με το "λαμπρό και ζωηρό design" των παιχνιδιών Mario και Zelda όποτε εστίασαν σε ένα πιο "ώριμο και μυστηριώδες κόσμο". Η ομάδα παρακολούθησε την γαλλική ταινία Fantastic Planet για έμπνευση και όλοι τους είχαν μείνει παραξενεμένοι με αυτά που έβλεπαν. Επιπλέον, ο Miyamoto δήλωσε πως παρακολούθησαν "όλα τα είδη ταινιών για έμπνευση, όπως ευρωπαϊκά indie films ή artistic films που δεν θα έβρισκε κανείς σε video stores".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*