Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οικονομικά αποτελέσματα: Πτώση για τα του PlayStation, στα 21.7 εκ. οι πωλήσεις PS5

*
Η Sony ανακοίνωσε τα πρόσφατα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που έκλεισε και έχουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις πωλήσεις PS5, PS4, αλλά και τους συνδρομητές PS Plus. Ας τα δούμε αναλυτικά. Μέχρι και τις 31 Ιουνίου λοιπόν, η Sony έχει ρίξει την αγορά 21.7 εκ. κονσόλες PS5 και με δεδομένο ότι το σύστημα είναι sold out παντού, ο αριθμός αυτός προσεγγίζει και αυτόν των πωλήσεων. 2.4 εκ. κονσόλες PS5 έφυγαν από τις αποθήκες της ιαπωνικής εταιρείας το τελευταίο αυτό τρίμηνο, σημειώνοντας μικρή άνοδο (100.000 κονσολών) σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Σε ό,τι αφορά το software, πουλήθηκαν 47.1 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών PS4 και PS5, με μια επίδοση που είναι 16.5 εκατ. αντίτυπα κάτω από την ίδια περίοδο πέρσι. Τα 6.5 εκατ. αντίτυπα ήταν first party games (-4.1 εκατ. αντίτυπα σε σχέση με πέρσι) και το 79% των πωλήσεων ήταν σε ψηφιακή μορφή (σε αντίθεση με το 71% της αντίστοιχης περσινής περιόδου).



Τέλος, σε ό,τι αφορά το PS Plus, η υπηρεσία έκλεισε στα τέλη Ιουνίου με 47.3 εκατ. ενεργούς συνδρομητές, προσθέτοντας ουσιαστικά άλλο 1 εκατομμύριο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (46.3 εκατ. συνδρομητές). Οι συνολικοί χρήστες του PlayStation Network έφτασαν τα 102 εκατομμύρια (πτώση 3 εκατ. σε σχέση με πέρσι και 4 εκατ. κάτω από το προηγούμενο τρίμηνο). Ο τομέας Games & Network Services κατέγραψε πωλήσεις 4.55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με πτώση 11.7% σε σχέση με πέρσι και οι ειδικοί εκτιμούν πως οφείλεται στις χαμηλότερες πωλήσεις third-party games και DLC για αυτά. Τα λειτουργικά έσοδα έπεσαν 30.5% σε σχέση με πέρσι (398 εκ. δολάρια) και αρκετοί το αποδίδουν αυτό και στα ανεβασμένα κόστη ανάπτυξης first party τίτλων. Η Sony αναγκάστηκε να αναθεωρήσει με αυτά τα δεδομένα και τις προβλέψεις της για το οικονομικό έτος της που κλείνει στα τέλη Μαρτίου 2023. Πλέον, δεν αναμένονται λειτουργικά έσοδα 2.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά 1.92 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*