Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οκτώ γυναίκες κατηγορούν την Sony για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης

Οκτώ πρώην και νυν υπάλληλοι της Sony Interactive Entertainment προχώρησαν σε καταγγελίες σεξιστική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αρχειοθετήθηκαν την Τρίτη.

Η Emma Majo, πρώην security analyst, υπέβαλε μήνυση στη Sony για διαχωρισμό φύλων και παράτυπη καταγγελία σύμβασης εργασίας τον Νοέμβριο του 2021. Η Majo προσπαθεί να μετατρέψει τη μήνυση σε ομαδική αγωγή για να συμπεριλάβει και άλλες υπαλλήλους που επηρεάστηκαν στην εταιρεία. Η Sony υπέβαλε αίτηση για απόρριψη της μήνυσης, με αφορμή την απουσία αποδείξεων που να αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί της Majo έγιναν επίτηδες και ευρύτερα μέσα σε όλη την εταιρεία.


Την Τρίτη, ο δικηγόρος της Majo κατέθεσε δηλώσεις υποστήριξης απο επτά πρώην υπαλλήλους του PlayStation και μία νυν. Οι γυναίκες αυτές, προσέφεραν γραπτές δηλώσεις στις οποίες αναλύουν λεπτομερώς μεμονωμένα συμβάντα σεξισμού σε διάφορα γραφεία της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι κατηγορίες που περιγράφονται σε αυτά τα έγγραφα αναφέρουν υποτίμηση γυναικείων ιδεών, σεξουαλική παρενόχληση σε υπαλλήλους μητέρες και δυσκολίες στο σύστημα για την προαγωγή γυναικών.

Ο Stephen Noel Ilg, δικηγόρος της Majo, δήλωσε πως υπάρχουν και άλλες γυναίκες που αποφάσισαν να μην δηλώσουν κάτι επίσημα καθώς φοβούνται αντεπίθεση απο τη Sony.

H Marie Harrington, πρώην senior director της Sony Interactive Entertainment, αποχώρησε απο την εταιρεία το 2019 λόγω συστημικού σεξισμού κατά των γυναικών, τον οποίο ανέφερε συνεχώς κατα την καριέρα της και διευκρίνησε με λεπτομέρειες σε ένα εννιασέλιδο έγγραφο το οποίο κατατέθηκε την Τρίτη. Τόνισε καταστάσεις στις οποίες η γνώμη γυναικών είχε χαμηλότερη αξία απ’ ότι των ανδρών.

Η Harrington δήλωσε επίσης πως υπάλληλοι εντός της εταιρείας κατηγοριοποιούσαν τις γυναίκες συναδέλφους τους βάσει του πόσο όμορφες είναι και αντάλλασσαν διάφορες φωτογραφίες γυναικών λέγοντας χυδαία αστεία. Επιπλέον περιέγραψε ένα περιστατικό κατά το οποίο ένας μηχανικός της ζήτησε να μην φοράει φούστες στη δουλειά επειδή “του αποσπούσαν την προσοχή” και ισχυρίστηκε πως άνδρες υπάλληλοι πήγαιναν σε strip clubs και μοιραζόντουσαν πορνό κατα το διάλειμμά τους. Η Harrington ανέλυσε και ένα περιστατικό κατά το οποίο αιτήθηκε ένα δωμάτιο για να θηλάσει αφού γέννησε δίδυμα το 2005, και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μια αποθήκη με σπασμένη κλειδαριά, η οποία βρισκόταν στο lobby της κεντρικής εισόδου. Μάλιστα δήλωσε πως σταμάτησε να θηλάζει τα παιδιά της νωρίτερα απ’ ότι θα ήθελε γιατί δεν μπορούσε να το κάνει στη δουλειά κάτω απο αυτές τις συνθήκες.

Πολλές άλλες γυναίκες μίλησαν για παρόμοια παραδείγματα στις δηλώσεις τους. Οι καταστάσεις που περιγράφονται για την Sony Interactive Entertainment δεν είναι μεμονωμένο πρόβλημα στην συγκεκριμένη εταιρεία μόνο. Τα τελευταία χρόνια έχουν ακουστεί πολλά στην βιομηχανία των video games με παρόμοιες συμπεριφορές ατόμων. Η Riot Games, αναγκάστηκε να πληρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε ομαδική αγωγή για διαχωρισμό φύλων εντός της εταιρείας. Η Activision Blizzard αντιμετωπίζει πολλές μηνύσεις για την φαινομενικά σεξιστική κουλτούρα της. Η Ubisoft αντιμετωπίζει μαζικές αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω χαμηλών μισθών και αγανάκτησης με τις κατηγορίες για τη συμπεριφορά της εταιρείας στον χώρο εργασίας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*