Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οκτώβριος: Μεγάλη άνοδος για PS5, πτώση για Nintendo Switch και Xbox Series στην Ευρώπη

*
Τα στοιχεία που δημοσίευσε η GSD δείχνουν ότι 10,21 εκ. αντίτυπα video games για PC και κονσόλες πουλήθηκαν στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2023, τη στιγμή που την ίδια περίοδο πέρσι οι συνολικές πωλήσεις ήταν 11,9 εκ. Η πτώση δεν είναι ιδαίτερα μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς φετινό Call of Duty λανσαρίστηκε τον Νοέμβριο.

Στην κορυφή των προτιμήσεων των Ευρωπαίων παικτών βρέθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, το EA Sports FC 24, με πωλήσεις μειωμένες κατά 10% σε σύγκριση με το FIFA 23. Στη δεύτερη θέση των charts συναντάμε το Assassin's Creed Mirage, που τα πήγε καλύτερα σε σχέση με το Origins (+6%) και το Odyssey (+22%), όχι όμως και από το Valhalla (-49%). Ακολουθεί το Marvel's Spider-Man 2, που κυκλοφορεί αποκλειστικά για το PS5. Οι επιδόσεις του τις δύο πρώτες εβδομάδες που βρέθηκε στην αγορα ήταν κατά 30% καλύτερες σε σχέση με τον προκάτοχό του και τρεις φορές υψηλότερες από το Miles Morales.


Όσον αφορά τις κονσόλες (στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται η Μ. Βρετανία και η Γερμανία), οι πωλήσεις του PS5 αυξήθηκαν σε ποσοστό 143% και το έφεραν άνετα στην πρώτη θέση. Παρά την πτώση κατά 20%, το Nintendo Switch ήταν δεύτερο και στο τρίτο σκαλοπάτι τα Xbox Series X|S με πτώση 52% από έτος σε έτος. Συνολικά, πουλήθηκαν κάτι παραπάνω από 481.000 κονσόλες, νούμερο αυξημένο κατά 16% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, πουλήθηκαν 1,14 περιφερειακά (-3,6% από έτος σε έτος) και 969.818 προπληρωμένες κάρτες (-4%).

Η πρώτη δεκάδα των gaming charts διαμορφώθηκε ως εξής:

1. EA Sports FC 24 (EA)
2. Assassin's Creed Mirage (Ubisoft)
3. Spider-Man 2 (Sony)
4. Super Mario Bros Wonder (Nintendo)*
5. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
6. Lords of the Fallen 2023 (CI Games)
7. Battlefield 2042 (EA)
8. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
9. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
10. It Takes Two (EA) 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*