Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οργανώσεις καταναλωτών από 18 ευρωπαϊκές χώρες τάσσονται ενάντια στα loot boxes

*
Μια νέα έκθεση από την ένωση καταναλωτών της Νορβηγίας, τάσσεται εναντίον των loot boxes. Η έκθεση αυτή υποστηρίζεται από καταναλωτικές οργανώσεις 18 ευρωπαϊκών χωρών, που καλούν για βελτίωση των κανονισμών που διέπουν τα video games.

Οι συντάκτες της έκθεσης πήραν ως σημεία αναφορά το FIFA 22 και το Raid: Shadow Legends. Σκοπός τους ήταν να αναδείξουν τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να ωθήσουν τους καταναλωτές να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα, με την υπόσχεση για ανταμοιβές, παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.


Όσον αφορά το FIFA 22, τα συμπεράσματα επικεντρώνονται στη φύση του FIFA Ultimate Team, που ενθαρρύνει τους παίκτες να αγοράζουν FIFA Points ή Coins, τα τελευταία έναντι πραγματικών χρημάτων.

Για το Raid: Shadow Legends, η έκθεση αναφέρει πως πρόκειται για ένα παιχνίδι που ωθεί συνεχώς τους παίκτες να ξοδεύουν πραγματικά χρήματα, ή χρήματα που αποκτούν εντός του τίτλου, για να αγοράσουν τυχαία εικονικά αντικείμενα.



Επιπλέον, γίνεται αναφορά σε επιθετικό marketing και παραπλανητικό σχεδιασμό, που ενθαρρύνουν τους παίκτες να ξοδεύουν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα.

Στο τέλος, προτείνεται η αφαίρεση όλων των πρακτικών που συνιστούν παραπλάνηση, η δημοσίοποίηση όλων των αγορών που απαιτούν πραγματικά χρήματα, η αφαίρεση των loot boxes από παιχνίδια με τα οποία ασχολούνται και ανήλικοι, η μεγαλύτερη διαφάνεια των αλγόριθμων και των δεδομένων που χρησιμοποιούνται στα loot boxes και η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων από οργανώσεις προστασίας καταναλωτών.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*