Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ως τρόπο εκφρασης βλέπουν σχεδόν οι μισοί παίκτες τα video games

*
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το 46% όσων ασχολούνται με video games το κάνουν επειδή τους προσφέρουν τη δυνατότητα της δημιουργίας, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και επίσης το βλέπουν ως ένα τρόπο να εκφραστούν. Στο πλαίσιο της έρευνας του gaming wiki Fandom, με τίτλο Inside Gaming Report 2024 ρωτήθηκαν 5.000 παίκτες από όλο τον κόσμο και παρατηρείται αύξηση αυτών που θεωρούν ότι τα video games είναι μια μορφή έκφρασης κατά 10% από έτος σε έτος. Στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας, με ποσοστό 76% βρίσκεται η δυνατότητα να υποδυθούν έναν χαρακτήρα, ακολουθεί με 48% η δυνατότητα χρήσης του ονόματός του και με 35% η επικοινωνία με άλλους gamers.

Επιπλέον, το δημοφιλέστερο από τα κίνητρα για να ασχοληθεί κάποιος με video games είναι η χαλάρωση και εκτόνωση του στρες, με ποσοστό 54%.


Ακόμα, αυτοί που αισθάνονται πως τα παιχνίδια τους επιτρέπουν να είναι ο εαυτός τους, είναι 30% πιο πιθανό να ξοδέψουν περισσότερο χρόνο στο αγαπημένο τους χόμπι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Παιχνίδια όπως το Roblox, το Minecraft, το Fortnite, το The Sims και το Stardew Valley είναι μεταξύ αυτών που προωθούν την προσωπική έκφραση, σύμφωνα με όσους ρωτήθηκαν.

Επιπλέον, το 64% απάντησε ότι είναι πιο εύκολο να είναι ο εαυτός τους online παρά σε προσωπικό επίπεδο και το 80% είπε πως η διαδικτυακή τους προσωπικότητα είναι διαφορετική από την πραγματική. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*