Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οχι, το PS5 σας δεν θα πάθει ζημιά αν το έχετε κάθετα

*
Μερικές ημέρες πριν υπήρξαν δημοσιεύματα ότι αν το PlayStation 5 τοποθετηθεί σε κάθετη θέση, τότε υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ζημιά στη συσκευή. Αυτό υποστήριζει το κατάστημα επισκευώς 68Logic, που ανέφερε ότι το υγρό μέταλλο που χρησιμοποιείται για την ψύξη της APU μπορεί να χυθεί έξω από το κουτί που το περιέχει και να σκορπιστεί σε όλη τη motherboard του PS5. Η ιστοσελίδα Wololo που ήταν αυτή η οποία είχε κάνει πρώτη λόγο περί του θέματος, έκανε πρόσφατα μια ανάρτηση στο Twitter, με την οποία προσπαθεί να "μαζέψει" την κατάσταση. Αυτή τη φορά λέει μεν ότι το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι θα προκύψει σε νέες κονσόλες PS5 ή σε όσες δεν έχουν ανοιχτεί για λόγους επισκευής. Οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν τοποθετήσετε τη συσκευή σε κάθετη θέση. Αν όμως την είχατε στείλει για service, τότε καλό θα είναι να προσέξετε το πως θα την τοποθετήσετε. 
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • PORTAL
    • Συγγνωμη αλλα εγω αλλο καταλαβαινω απο το αγγλικο κειμενο. Ο ανθρωπος ειπε οτι βρηκε ζημια σε κονσολες που δεν ειχαν ανοιχτει απο καποιον αλλον μαστορα για επισκευη (με κατσαβιδια κτλ). Η ιστοσελιδα Wololo απλα ξεκαθαριζει οτι εγραψαν λανθασμενα οτι ο ανθρωπος αναφεροταν σε κονσολες που δεν εχουν βγει ποτε απο το κουτι τους (την συσκευασια τους). Επισης η ιδια ιστοσελιδα λεει οτι το προβλημα ειναι υπαρκτο εξ οσων γνωριζουν. Ειναι αρκετα σημαντικο το θεμα για οσους εχουν PS5. Θελει προσοχη.

      • Sephiroth
      • Για μένα, ο τύπος "ανακάλυψε" πρόβλημα. Με τόσα εκατομμύρια μηχανήματα εκεί έξω εδώ και σχεδόν 2+ χρόνια, αν ήταν τόσο γενικευμένο και τόσο σημαντικό θέμα θα είχαν σκάσει άπειρα ήδη. Όλη η βαβούρα έγινε για να γίνει και μετά το μάζεψαν.

        • PORTAL
        • Μπορει. Ο συγκεκριμενος λεει οτι η προσωπικη του εκτιμηση ειναι οτι περιπου 1 στα 20 PS5 εχει θεμα με το liquid metal. Δεν ειναι δλδ και red ring of death. Λιγο που κοιταξα το καναλι του φαινεται ειλικρινης. Δεν μου κανει για fan boy. Και μενα μου φαινεται μεγαλο το χρονικο διαστημα που εχει περασει για να βρεθει τωρα ενα τοσο σημαντικο προβλημα, ωστοσο αν δεν κανω λαθος εχει υπαρξει καινουργιο μοντελο μητρικης πλακετας μεσα σε αυτα τα δυο χρονια. Ειμαι επιφυλακτικος αλλα εαν ημουν κατοχος PS5 θα το τοποθετουσα οριζοντια καλου κακου.

        • Sephiroth
        • Δεν διαφωνώ, απλά όπως κατάλαβες το net αντιλήφθηκε πως "υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αν έχετε την κονσόλα σας κάθετα". Που είναι εντελώς λάθος. Μένει να παρακολουθήσουμε πως θα εξελιχθεί το θέμα

        • Slipknot92
        • Εγώ πάντως που την έχω την κονσόλα κάθετα 2 χρόνια και κάτι δεν έχω δει το παραμικρό πρόβλημα ευτυχώς ούτε στο dualsense με πρόβλημα stick drift λογικά αν ισχύει θα ισχύει σε πολύ μικρό έως ελάχιστο αριθμό περιμένουμε κριτική για το duealsense edge το πρώτο μεγάλο στοίχημα της sony για φέτος πριν την άφιξη του επόμενου του psvr2.

*